Nilüfer Belediyesi, Nazım Hikmet’i anmak için “Bu Kent Nazım’ı Sevdi” etkinliği düzenledi

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi, Nazım Hikmet’in 61’inci ölüm yıl dönümünde “Bu Kent Nazım’ı Sevdi” başlıklı bir etkinlikle andı.

Nilüfer Belediyesi, Nazım Hikmet’i anmak için “Bu Kent Nazım’ı Sevdi” etkinliği düzenledi
Yayınlama: 04.06.2024
3
A+
A-

Beşevler Mahallesi'ndeki Nazım Çınarlığı'nda gerçekleştirilen anma etkinliğine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Başkan Yardımcıları Okan Şahin, Serpil Altun ve Zerrin Güleş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Mustafa Berkay Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Nazım Hikmet'i umudun, aşkın, emekçinin mücadelesinin ve güzel, eşit ve adil bir dünyanın şairi olarak tanımladı.

Özdemir, Nazım'ın şiirlerinde her zaman umut ve geleceğe dair inancın olduğunu vurgulayarak, “Biz de tıpkı Nazım gibi, gelecekteki dünyanın daha güzel bir yer olacağına dair umudumuzu taşıyoruz. İşte bu yüzden Nazım hepimizin kıymetlisidir” dedi.

Vatandaşlar, Nazım Hikmet’i sevdikleri şiirlerle anarken, Başkan Özdemir şairin “Karıma Mektup” eserini okudu. Program, yazar Esra Dökmen’in Nazım Hikmet’in hayatına dair gerçekleştirdiği söyleşiyle devam etti. Gelişigüzel Sanatlar ekibinin hazırladığı ve Nazım Hikmet’in şiirlerinden ilham alınarak sahnelenen “Nazımca” isimli müzikli gösteri yapıldı. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, etkinlik kapsamında düzenlediği şiir atölyesinde çocuklara Nazım Hikmet’in dünyasını ve şiirlerini tanıttı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.