Nijerya’da şiddet ve gıda enflasyonu nedeniyle çocuklar yetersiz beslenmeden mustarip

Stockholm, 2 Temmuz (Hibya) – Ülkedeki yardım görevlileri, Nijerya’nın kuzeyinde daha önce görülmemiş sayıda çocuğun akut yetersiz beslenmeden mustarip olduğunu söyledi.

Nijerya’da şiddet ve gıda enflasyonu nedeniyle çocuklar yetersiz beslenmeden mustarip
Yayınlama: 02.07.2024
2
A+
A-

BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün kuzeydoğudaki Maiduguri kentinde bulunan ofisinden yapılan açıklamada, Nijerya'nın 31,8 milyon ile “dünya genelinde en fazla gıda güvencesi olmayan insan sayısına” sahip olduğu belirtildi.

Yedi eyalette çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar, tesislerinin o kadar dolduğunu ve çocukların yerdeki şilteler üzerinde tedavi edildiğini söyledi. MSF, Nisan ayında Maiduguri'deki yatılı terapötik beslenme merkezine bin 250 çocuk kabul ettiğini ve bu rakamın 2023'ün aynı dönemindeki rakamın iki katı olduğunu söyledi.

Sınırsız Doktorlar Örgütü Nijerya temsilcisi Dr. Simba Tirima, “Tüm bu yerlerde, en azından bazı durumlarda, geçen yıl gördüğümüzün iki katını ya da kabul edilen hastalarda en az yüzde 60'tan fazla bir artış gördük. Elimizde bir kriz var. Elimizde acil bir durum var ve ciddi şekilde yetersiz beslenen bu çocukların kesinlikle tedaviye ihtiyacı var” dedi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.