Nijerya’da onlarca kişi canlı bomba saldırısında öldürüldü

Stockholm, 30 Haziran (Hibya) – Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinin Gwoza kasabasında bir düğüne düzenlenen intihar saldırısında çok sayıda kişi yaşamını yitirdi.

Nijerya’da onlarca kişi canlı bomba saldırısında öldürüldü
Yayınlama: 30.06.2024
0
A+
A-

Ölenler arasında düğün davetlilerinin de bulunduğunu belirten bir kaynak, saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

Daily Trust gazetesine konuşan bir güvenlik kaynağı patlamanın bomba mı yoksa intihar bombacısı mı olduğunun net olmadığını söyledi.

Kaynak, “Bugün ikiz patlamalar oldu; ilki Hausari civarında, ikincisi ise insanların bisiklet ve eşya sattığı Mararaba bölgesinde meydana geldi” dedi.

Ancak isyanla mücadele uzmanı ZagaZola Makama, saldırının bir cenaze töreni sırasında meydana geldiğini söyledi.

X hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı: “Yas tutan bir kişi kılığına giren başka bir bombacı, insanlar birkaç saat önce bir saldırıda öldürülen kurbanların cenazesine hazırlanırken Gwoza LGA'da başka bir patlayıcı cihazı patlattı.

Hepsi sivil olan kurbanlar, saldırı gerçekleştiğinde ölenlere saygılarını sunmak üzere toplanmışlardı. Saldırıda en az bir kişi daha hayatını kaybederken 16 kişi de yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Bu arada ordu tarafından Gwoza'da sokağa çıkma yasağı ilan edilerek kasabanın daha fazla tehditten arındırılması sağlanmıştır.”

Saldırıları henüz kimse üstlenmedi. Ancak Borno birkaç yıldır huzursuzluklarla boğuşuyor ve İslamcı grup Boko Haram, Nijerya ordusu ve polisine karşı iktidar mücadelesi veriyor.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.