New York metro durağının adı LGBTQ+ hakları hareketini onurlandırmak için değiştirilecek

New York, 10 Haziran (Hibya) – New York’taki bir metro istasyonunun adı, bu ayki oturumlarını tamamlayan eyalet milletvekillerinin onayladığı yasa uyarınca, modern LGBTQ+ hakları hareketini harekete geçiren Stonewall ayaklanmalarının anısına değiştirilecek.

New York metro durağının adı LGBTQ+ hakları hareketini onurlandırmak için değiştirilecek
Yayınlama: 10.06.2024
1
A+
A-

Eyalet yasama meclisi Çarşamba günü, Metropolitan Ulaşım Otoritesini Greenwich Village'daki Christopher Street-Sheridan Square metro istasyonunun adını Christopher Street-Stonewall National Monument istasyonu olarak değiştirmeye yönlendiren bir tasarıyı onayladı.

Teklifi veren Manhattan Demokratlarından eyalet senatörü Brad Hoylman-Sigal, Senato'nun tedbiri kabul etmesinin ardından X'te “Bu değişiklik modern LGBTQ sivil haklar hareketinin tarihini anacak ve NY'a herkes için adalet ve eşitlik talep etme konusunda ilham verecek” diye yazdı.

Tasarının yürürlüğe girmesi için Vali Kathy Hochul'un onayı gerekiyor.

Stonewall Inn'in 28 Haziran 1969'da polis tarafından basılması, ülkede LGBTQ+ hakları için verilen mücadelede çığır açan bir isyana ve birkaç gün süren protestolara yol açmıştı.

O dönemde, aynı cinse yakınlık göstermek ya da cinsiyete uygun olmadığı düşünülen bir şekilde giyinmek insanların tutuklanmasına ve bu kişilere hizmet veren barların içki ruhsatlarını kaybetmelerine yol açabiliyordu.

Bugün Stonewall Inn, New York ve diğer birçok şehirde LGBTQ+ onur kutlamalarının düzenlendiği her Haziran ayında müşterilerin akın ettiği ulusal bir tarihi simge.

Stonewall Ulusal Anıtı ziyaretçi merkezinin de, Ulusal Park Servisi'nin LGBTQ+ tarihine odaklanan ilk merkezi olarak yan tarafta açılması planlanıyor.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.