New York, çocukları sosyal medya içeriklerinden koruyan yasaları kabul etti

New York, 8 Haziran (Hibya) – New York, çocukları bağımlılık yapan sosyal medya içeriklerinden koruyan yasaları kabul etti.

New York, çocukları sosyal medya içeriklerinden koruyan yasaları kabul etti
Yayınlama: 08.06.2024
1
A+
A-

New York eyaleti Cuma günü, çocukları bağımlılık yaratan sosyal medya içeriklerinden korumak ve mahremiyetlerini korumak için iki yasa çıkararak çocukların bilgisayar algoritmalı sosyal medya yayınlarına maruz kalmasını sınırlamak için yeni yasal adımlar attı.

Çocuklar için Bağımlılık Yapan Yayınların İstismarını Durdurma (Güvenli) Yasası, sosyal medya şirketlerinin ebeveyn izni olmadığı sürece 18 yaşın altındaki kullanıcılar için platformlarındaki bağımlılık yapan yayınları kısıtlamasını gerektiriyor ve şirketlerin bağımlılık yapan yayınlarla ilgili olarak saat gece 12.00'den sabah 6.00'ya kadar reşit olmayanlara bildirim göndermesini yasaklıyor.

İkinci yasa olan New York Çocuk Verilerini Koruma Yasası, çevrimiçi sitelerin, bilgilendirilmiş onay almadıkları veya web sitesinin amacı için gerekli olmadığı sürece, 18 yaşın altındaki kişilerin kişisel verilerini toplamasını, kullanmasını, paylaşmasını veya satmasını yasaklamakta.

New York Valisi Kathy Hochul ‘'New York, çocuklarımızı bağımlılık yaratan sosyal medya akışlarından korumak ve kişisel verilerini yağmacı şirketlerden korumak için ülkeye öncülük ediyor’' diyerek yasayı ‘'gençlerin ruh sağlığı krizini ele alma ve gençler için daha güvenli bir dijital ortam yaratma çabalarında ileriye doğru atılmış tarihi bir adım'’ olarak nitelendirdi.

Yasalar eyalet başsavcısına ihlal başına 5 bin dolara kadar sivil ceza uygulama yetkisi veriyor.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.