New York Belediye Başkanı Eric Adams yolsuzlukla suçlanıyor

New York, 26 Eylül (Hibya) – New York Times’a göre New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın yolsuzluk soruşturması sonrası suçlandığı bildirildi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams yolsuzlukla suçlanıyor
Yayınlama: 26.09.2024
2
A+
A-

Konuya aşina kaynaklara göre iddianame kamuoyuna açıklanmadı ve suçlamaların ne olduğu belli değil, ancak Eric Adams New York City tarihinde görevdeyken hakkında dava açılan ilk belediye başkanı olacak.

Son haftalarda ve aylarda Adams ve müttefikleriyle ilgili sayısız yolsuzluk davası ortaya çıktı; polis, diğer şeylerin yanı sıra, şehrin polis şefinin, başkan yardımcısının, okul işleri müdürünün ve diğerlerinin telefonlarına el koydu. Bu grubun birçoğu çoktan istifa etti.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, federal yolsuzluk soruşturması sonrasında suçlandığı yönündeki haberlere rağmen görevine devam edeceğini söyledi.

64 yaşındaki Adams'ın hangi suçlamalarla karşı karşıya kalacağı henüz belli değil ancak federal savcıların Perşembe günü suçlamaların ayrıntılarını açıklaması bekleniyor.

Haberin yayınlanmasının ardından Adams, iddianame hakkında bilgilendirilmediğini ima eden bir video açıklaması yayınladı. Adams, “New Yorklular için dik durursam hedef olacağımı her zaman biliyordum ve hedef oldum. Suçlanırsam, masumum ve tüm gücüm ve ruhumla buna karşı savaşacağım” dedi.

Resmi ikametgahında kaydedilen konuşmada Adams, bazı New Yorkluların suçlamalarla mücadele ederken şehri yönetme yeteneğini sorgulayacağını kabul etti, ancak görevde kalmaya yemin etti.

Adams, “Aylardır bu yalanlarla karşı karşıyayım… yine de kent gelişmeye devam etti. Yanlış anlaşılmasın. Beni bu şehri yönetmem için seçtiniz ve ben de yöneteceğim” diye konuştu.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.