Nevada çölündeki gizemli monolit kaldırıldı

Stockholm, 22 Haziran (Hibya) – Nevada çölünden gizemli parlak monolit kaldırıldı. Polis, Gass Peak’teki sanat enstalasyonunun “kamu güvenliği ve çevresel kaygılar” gerekçe gösterilerek Perşembe günü kaldırıldığını açıkladı.

Nevada çölündeki gizemli monolit kaldırıldı
Yayınlama: 22.06.2024
1
A+
A-

Las Vegas polisi Pazartesi günü şehrin yaklaşık 64,4 km kuzeyindeki Gass Peak'te bir sanat enstalasyonu olan monolitin keşfedildiğini duyurmuştu.

Polis, Cuma günü yaptığı güncellemede “kamu güvenliği ve çevresel kaygıları” gerekçe göstererek monolitin Perşembe günü öğleden sonra kaldırıldığını söyledi. Yetkililer, 3 metre yüksekliğindeki yansıtıcı metal prizmanın nasıl imha edileceğini veya saklanacağını belirlerken, açıklanmayan bir yerde saklanacağını söylediler.

Polis, “Monolitin bulunduğu yere nasıl geldiği ya da kimin sorumlu olabileceği bilinmiyor. Şu anda, nesne ya da varlığını çevreleyen koşullarla ilgili herhangi bir polis soruşturması bulunmamaktadır.” dedi.

Monolitin 2020 yılında Utah, Kaliforniya, Galler ve Romanya'da görülen benzer versiyonları, uzaylılarla ilgili komplo teorilerine ya da yapıların ortaya çıkışının ayrıntılı, yüksek düzeyde koordine edilmiş bir şaka olduğuna yol açtı.

Yapılar Stanley Kubrick'in 2001: A Space Odyssey filminde yer alan yapı ile benzerlik gösteriyor.

İlk monolit, 2020 yılında vahşi yaşam yetkilileri Moab, Utah yakınlarındaki bir çölde helikopterden büyük boynuzlu koyunları sayarken tesadüfen keşfedildi. Cisim kısa sürede ünü dünyaya yayılırken yüzlerce meraklı izleyiciyi bulunduğu yere çekti. Bulunduktan kısa bir süre sonra bu monolit gizemli bir şekilde ortadan kayboldu.

Kısa bir süre içinde, dünyanın dört bir yanında bir dizi monolit ortaya çıktı ve hızla kayboldu. Biri Romanya'nın Piatra Neamt kentinin dışındaki bir arkeolojik alanın yakınında, diğeri Kaliforniya'nın merkezindeki bir dağın tepesinde ve bir diğeri de Albuquerque, New Mexico'da ortaya çıktı.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.