Netanyahu: Tüm medeni ülkelerin İsrail’in yanında durması gerekiyor

Kudüs, 5 Ekim (Hibya) – İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, tüm medeni ülkelerin İsrail’in yanında durması gerektiğini bildirdi.

Netanyahu: Tüm medeni ülkelerin İsrail’in yanında durması gerekiyor
Yayınlama: 05.10.2024
3
A+
A-

Netanyahu, İsrail'in bugün medeniyet düşmanlarına karşı 7 cephede kendini savunduğunu belirterek, “7 Ekim'de halkımızı katleden, tecavüz eden, başlarını kesen ve yakan vahşi Hamas'a karşı Gazze'de savaşıyoruz. Lübnan'da, dünyanın en ağır silahlanmış terör örgütü olan Hizbullah'a karşı savaşıyoruz. Bu örgüt, Kuzey sınırımızda 7 Ekim'den daha büyük bir soykırım planlıyordu ve neredeyse bir yıldır İsrail kasabalarına ve şehirlerine roket saldırıları düzenliyor.” dedi.

İran'ın saldırıalrını hatırlatan Netanyahu şunları dile getirdi:

“Ayrıca, geçen hafta İsrail'e doğrudan 200'den fazla balistik füzeyle saldıran ve bu 7 cepheli savaşa arka planda destek veren İran'a karşı da savaşıyoruz. İsrail, İran tarafından yönlendirilen barbarlık güçlerine karşı savaşırken, tüm medeni ülkelerin İsrail'in yanında durması gerekiyor. Ancak Başkan Macron ve diğer batılı liderler şu anda İsrail'e silah ambargosu çağrısı yapıyorlar. Onlara yazıklar olsun.”

 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.