NATO daha fazla nükleer silah konuşlandırmayı konuşuyor

Stockholm, 17 Haziran (Hibya) – NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya nükleer silah kullanma tehdidini sürdürürken, NATO’nun daha fazla nükleer silah konuşlandırmak, bunları depodan çıkarmak ve beklemeye almak için görüşmeler yaptığını söyledi.

NATO daha fazla nükleer silah konuşlandırmayı konuşuyor
Yayınlama: 17.06.2024
1
A+
A-

Stoltenberg Telegraph'a verdiği demeçte, nükleer cephanelik konusunda şeffaflığı caydırıcı bir unsur olarak kullanmak üzere üyeler arasında canlı istişareler yapıldığını söyledi.

Stoltenberg ''Kaç nükleer savaş başlığının operasyonel olması ve hangilerinin depolanması gerektiği konusunda operasyonel ayrıntılara girmeyeceğim, ancak bu konularda istişarede bulunmamız gerekiyor. Biz de tam olarak bunu yapıyoruz.

Şeffaflık, elbette nükleer bir ittifak olduğumuz mesajının doğrudan iletilmesine yardımcı olur.

NATO'nun amacı elbette nükleer silahların olmadığı bir dünya ama nükleer silahlar var olduğu sürece biz de nükleer bir ittifak olarak kalacağız çünkü Rusya, Çin ve Kuzey Kore'nin nükleer silahlara sahip olduğu ve NATO'nun olmadığı bir dünya daha tehlikeli bir dünyadır.'' diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta Stoltenberg nükleer silahların NATO'nun “nihai güvenlik garantisi” ve barışı korumanın bir aracı olduğunu söylemişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'yı işgalinin ilk günlerinde sık sık Moskova'nın nükleer cephaneliğine atıfta bulunmuş ve Rusya'yı savunmak için gerekli tüm araçları kullanma sözü vermişti.

Daha sonra Çinli yetkililerin kendisini nükleer tehditlerinden vazgeçmeye ikna etmesinin ardından söylemini yumuşatmış gibi görünse de kısa süre önce NATO ülkelerini Ukrayna'ya asker göndermeleri halinde nükleer bir savaşa yol açma riski taşıdıkları konusunda uyarmıştı.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.