NATO bakanları Ukrayna’ya desteğin artırılmasını görüşüyor

Prag, 31 Mayıs (Hibya) – NATO bakanları Prag’da görüşmeler için bir araya gelirken konuşan ittifakın genel sekreteri Jens Stoltenberg bu sabah müttefiklerin Kiev’e desteği nasıl sürdüreceklerini ve arttıracaklarını ele alacaklarını söyledi.

NATO bakanları Ukrayna’ya desteğin artırılmasını görüşüyor
Yayınlama: 31.05.2024
3
A+
A-

Jens Stoltenberg şöyle konuştu:
 

''Müttefikler Ukrayna'ya eşi benzeri görülmemiş bir destek sağladı. Daha geçen hafta Belçika 30 adet daha F-16 göndereceğini, İspanya ve İsveç de Ukrayna'ya hava savunma, topçu ve diğer önemli teçhizat için birer milyar avrodan fazla yeni paket göndereceklerini duyurdu. Bu ve diğer duyurular ABD'nin Ukrayna'ya 61 milyar dolar daha verme kararının üzerine geldi.

“Ancak Ukrayna'ya yönelik desteğimizi nasıl sürdürebileceğimizi ve arttırabileceğimizi ele alacağız ve NATO'nun Ukrayna'ya yönelik güvenlik yardımı ve eğitimin koordinasyonu ve tedarikinde daha büyük bir rol oynamasını önerdim.

“Ayrıca Ukrayna'ya sağladığımız destekte daha fazla hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik sağlamak için çok havalı bir mali taahhüt önerdim çünkü Moskova'nın Ukrayna'ya verdiğimiz destekte uzun vadeye hazır olduğumuzu anlamasını sağlamamız gerekiyor.''
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.