Narkoçelik-30 operasyonlarında 1 ton 549 kilogram Metamfetamin ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Narkoçelik-30” operasyonlarında; 1 Ton 549 kilogram Metamfetaminin ele geçirildiğini ve zehir taciri ve imalatçısı 8 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Narkoçelik-30 operasyonlarında 1 ton 549 kilogram Metamfetamin ele geçirildi
Yayınlama: 03.08.2024
1
A+
A-

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul ve Yalova’da düzenlenen “Narkoçelik-30” operasyonlarında; İran’dan Türkiye'ye nakledildiği tespit edilen 1 Ton 549 kilogram Metamfetaminin ele geçirildiğini ve zehir taciri ve imalatçısı 8 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Türkiye'yi ulusal ve uluslararası zehir tacirlerinden temizlemeye kararlı olduklarının altını çizen Bakan Yerlikaya, “Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız devam edecek” dedi.

Yerlikaya, operltı hakkında şu ifadere yer verdi:

“Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ve Yalova İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; Organize Suç Örgütü tarafından İran’dan emdirme yöntemiyle ülkemize gönderilen uyarıcı maddeleri ayrıştırma ve imal etmekle görevli uzman şahısların İran'dan İstanbul’a gönderildiği ve uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri Yalova’daki ayrıştırma ve çoğaltım merkezi olarak kullanılan çiftlik evine yerleştirerek, uyarıcı madde üretimine başlandığının tespit edilmesi üzerine İstanbul’da 8 farklı adrese düzenlenen operasyonda;  240 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının desteğiyle Yalova’nın Altınova ilçesinde 2 farklı adrese düzenlenen operasyonda; 1 ton 259 kilogram sıvı halde metamfetamin, 50 kilogramkristal halde metamfetamin ve 77 kilogram ara kimyasal madde ele geçirildi.”

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren Polisleri ve operasyonlara destek veren Jandarmayı tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.