Narkoçelik-26 operasyonlarında 57 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ilde düzenlenen “Narkoçelik-26” operasyonlarında; 426 kilogram uyuşturucu madde, 3 milyon 915 bin 485 adet kök kenevir ile kök skunk, 2 milyon 512 bin adet uyuşturucu hapın ele geçirildiği ve 57 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Narkoçelik-26 operasyonlarında 57 şüpheli yakalandı
Yayınlama: 10.07.2024
1
A+
A-

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 12 ilde Uyuşturucu Madde İmalatçılarına ve Bunların Satışını Yapanlar ile Sokak Satıcılarına yönelik Jandarma tarafından düzenlenen “Narkoçelik-26” operasyonlarında; 426 kilogram uyuşturucu madde, 3 milyon 915 bin 485 adet kök kenevir ve kök skunk, 2 milyon 512 bin adet uyuşturucu hapın ele geçirildiğini açıkladı.

57 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını bildiren Bakan Yerlikaya, “28’i tutuklandı, 14’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.” dfedi.

Türkiye'yi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlekte kararlı olduklarını ve ülkenin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonların artarak devam edeceğini vurgulayan Yerlikaya, “Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca; 236 ekip, bin 596 personel ile hava araçları ve narkotik dedektör köpeklerinin de katılımıyla İstanbul, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, Aydın, Gaziantep, Erzurum, Samsun, Hatay,  Ankara, Ağrı ve Van olmak üzere 12 ilde “Narkoçelik-26” operasyonları düzenlendi.” açıklamasını yaptı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda illerde ele geçirilen uyuşturucu miktarları, yakalanan zehir tacirleri ve sokak satıcıları hakkında şu bilgileri verdi:

“İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ve Gümrükler Muhafaza Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Meksika’dan İstanbul’a havayolu ile uyuşturucu madde getirileceği ihbarının alınması üzerine düzenlenen operasyonda bir valiz içerisinde; 34,5 kilogram kokain ele geçirildi. Yabancı uyruklu 2 zehir taciri yakalandı. 2’si de tutuklandı.

İstanbul(2) İl Jandarma Komutanlığında yapılan ayrı bir operasyonda; 2 milyon 500 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalandı. 2’si de tutuklandı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca yapılan arazi operasyonunda; 3 milyon 63 bin 766 adet kök kenevir, 591 bin adet kök skunk ve 265 kilogram kubar esrar ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı ve tutuklandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 5 sokak satıcısı yakalandı. 2’si tutuklandı. 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca yapılan arazi operasyonunda; 144 bin 630 adet kök kenevir ile 13 bin 385 adet kök skunk ele geçirildi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 37 kilogram skunk, 1 kilogram bonzai ve 7 bin 500 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 27 sokak satıcısı yakalandı. 19’u tutuklandı. 8’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca yapılan arazi operasyonunda; 1 kilogram metamfetamin ve 2 kilogram afyon maddesi ele geçirildi. 4 zehir taciri yakalandı. 1’i tutuklandı.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 101 bin 571 adet kök kenevir ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı.

Van İl Jandarma Komutanlığınca yapılan arazi operasyonunda; 14,5 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca yapılan arazi operasyonunda; 5 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 61 kilogram esrar ile bin 133 adet kök kenevir ele geçirildi. 4 zehir taciri yakalandı. 1’i tutuklandı. 2’sinin adli işlemleri sürüyor.

Samsun İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 5 kilogram esrar, 4 bin 522 adet uyuşturucu hap ile muhtelif miktarda kök kenevir ele geçirildi. 7 zehir taciri yakalandı. 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

Hatay İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; muhtelif miktarda uyuşturucu hap, esrar ve kök kenevir ele geçirildi. 4 zehir taciri yakalandı. 1’i hakkında adli kontrol kararı verildi.”

Operasyonları gerçekleştiren Jandarma ve Gümrükler Muhafaza Müdürlüğünü tebrik eden Yerlikaya, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.