Muğla’nın gürültü haritası çıkarılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, gürültü kirliliğini azaltmak için stratejik gürültü haritası ve eylem planı hazırlık çalışmalarına başladı.

Muğla’nın gürültü haritası çıkarılıyor
Yayınlama: 30.05.2024
0
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi, gürültü kirliliğini azaltmak için stratejik gürültü haritası ve eylem planı hazırlık çalışmalarına başladı. Ekipler Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça başta olmak üzere çalışmalarını 13 ilçede sürdürüyor.

Stratejik gürültü haritası oluşturma çalışmaları, şehrin mevcut gürültü düzeylerinin belirlenmesi ve bu düzeylerin kontrol altına alınması için kritik bir adım olarak görülüyor. Bu çalışmalar sonucunda, Muğla’da yaşam konforunun artırılması ve daha sağlıklı bir çevrenin oluşturulması hedefleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Çevre Mühendisi olarak görev yapan Çağlar Türkmen “Büyükşehir Belediyesi olarak Fethiye’den Bodrum’a 13 ilçemizde iş yeri sanayi tesisleri, eğlence yerleri, karayolları kaynaklı çevresel gürültüyü azaltarak halkın yaşam konforunu yükseltmek amacı ile kentin gürültü haritalarını oluşturuyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımıza başladık” dedi. Çevre mühendisi Sevil Bodur “ Bu proje kapsamında elde edilecek veriler ilimizin stratejik gürültü eylem planlarına yön verecek ve gürültünün önlenmesine yardımcı olacak” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.