Muğla’da yerel tohum dağıtımı için hazırlıklar başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi, 2025 yılı için ata tohum çalışmalarına başladı.

Muğla’da yerel tohum dağıtımı için hazırlıklar başladı
Yayınlama: 10.08.2024
3
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi yerel tohum çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda 29 Ekim 2016 tarihinde kurulan Türkiye’nin en kapsamlı Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi ata tohumlarını üretmeye, envanterine almayı sürdürüyor.

Yerel Tohum Merkezi’nin envanterinde 980 çeşit ata tohumu bulunuyor. Bu çeşitler içerisinde sebze tohumlarının dışında; orman, kaba yem ve tıbbi aromatik tohumları da yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Gıda Teknikeri Ahmet Babacık, dağıtılacak tohumların hazırlanma aşamalarına ilişkin, şunları söyledi:

“2025 yılı tohum dağıtımı çalışmalarımız kapsamında, nisan ayında dikmiş olduğumuz fidelerden; tohum çıkarma, yıkama ve kurutma çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların ardından laboratuvarlarımızda çimlenme testi, tohumla taşınabilir hastalık ve zararlı analizleri yapıldıktan sonra sağlıklı tohumlarımızı 1 Şubat’ta Türkiye’nin 81 iline dağıtıma başlayacağız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.