Muğla’da orman yangınlarıyla mücadele değerlendirme toplantısı yapıldı

Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında il genelinde orman yangınlarına karşı alınan tedbir ve hazırlıkların değerlendirilme toplantısı yapıldı.

Muğla’da orman yangınlarıyla mücadele değerlendirme toplantısı yapıldı
Yayınlama: 29.05.2024
1
A+
A-

Toplantıda, havaların ısınmasıyla birlikte il genelinde yaşanabilecek orman yangınlarına karşı alınan tedbirler, yangın sırasında yapılacak çalışmalar ile araç ve ekipman kapasitesi, personel durumu ve orman yangınlarıyla topyekün mücadelede iş birliği ve koordinasyon sağlanması konuları değerlendirildi. 

Toplantıda ayrıca, yangın öncesi, yangın esnası ve yangın sonrası yapılması gereken iş ve işlemler, orman yangınlarıyla mücadelede etkinliği artırılması ile mevcut önlemlere ek önlemlerin ve stratejilerin geliştirilmesi konuları da ele alındı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, personel ve ekipman durumu, erken uyarı ve ihbar sistemleri, eğitim ve farkındalık çalışmaları, koruyucu önlemler ile yangına ilk müdahale ve sonrasında yürütülen çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi.

Orman yangınlarına olabildiğince hazırlıklı olmak gerektiğini vurgulayan Vali Akbıyık “Çok titiz bir çalışmayla hazırlıklarımızı gözden geçiriyoruz. Ekiplerimizi eğitim ve tatbikatlarla zinde tutuyor, kabiliyetlerini geliştiriyoruz. Geleceğimize nefes olan ormanlarımızı, yeşil vatanımızı yangınlardan korumak için bakanlıklarımız, kurumlarımız, STK’larımız, gönüllülerimiz ve tüm vatandaşlarımızla hep birlikte ormanlarımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

Vali Akbıyık, “Orman yangınlarıyla mücadelede vatandaşlarımızdan ve ilimizi ziyaret edecek misafirlerimizden ricamız, ormanlık alanlarda dikkatli olmaları, ateş yakmaktan kaçınmaları ve herhangi bir yangın belirtisi gördüklerinde derhal 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirimde bulunmalarını rica ediyoruz. Küçük bir kıvılcımın büyük bir felakete dönüşebileceğini unutmayalım. Hep birlikte bu duyarlılıkla hareket ederek, ormanlarımızı ve doğal güzelliklerimizi koruyabilir, gelecek nesillere daha sağlıklı ve daha yeşil bir Muğla bırakabiliriz” dedi.                                                             

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.