Muğla’da kırsal mahallelerde temel yangın eğitimi veriliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, kırsal mahalleler başta olmak üzere nüfusun yoğun olduğu mahallelerde temel yangın eğitimi veriyor.

Muğla’da kırsal mahallelerde temel yangın eğitimi veriliyor
Yayınlama: 03.06.2024
1
A+
A-

2024 yılı içerisinde itfaiye ekipleri 13 ilçede, 272 mahallede 3 bin 124 kişiye eğitim ve bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi temel yangın eğitimi ile yüzde 68 orman varlığına sahip, 572 mahallesi olan Muğla’da doğayı, şehri ve canlıları korumak için; insanların bilinçlendirilmesi, temkinli davranılması ve ani bir olay meydana geldiğinde profesyonel ekipler olay yerine ulaşana kadar yerel halkın kendi imkanlarıyla zarar görmeden müdahale edebilmesini amaçlıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, 13 ilçedeki kırsal mahallelerde yıl boyunca olası afetlerle ilgili önleme, müdahale ve iyileştirme faaliyetleri için eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapıyor. Ekipler, mahallelere giderek vatandaşlara mevsime göre meydana gelebilecek yangınlar başta olmak üzere, diğer afet ve acil durumlarla ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler veriyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.