Muğla’da arıtma kapasitesi yüzde 61 oranında arttı

Muğla’da arıtma kapasitesi yüzde 61 oranında artarken 1 milyon 600 bin kişiye hizmet verebilecek noktaya geldi.

Muğla’da arıtma kapasitesi yüzde 61 oranında arttı
Yayınlama: 09.07.2024
1
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü suyun geri kazanımı ve çevrenin korunması amacıyla yürüttüğü projelere devam ediyor.

Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla atıksu arıtma kapasitesi 1 milyon 600 bin kişiye hizmet verebilecek noktaya geldi. Son olarak Bodrum ve Fethiye’de yeni arıtma tesisi ve kapasite artış çalışmaları yapılırken hem arıtma kapasiteleri arttırıldı hem de atıksu kaynaklı çevre kirliliği ve kötü kokunun önüne geçildi.

İl genelinde 32 atıksu arıtma tesisi ve 319 bin 697 metreküp kapasite ile hizmet veren MUSKİ Genel Müdürlüğü bu tesislerde günlük 187 bin metreküp su arıtarak doğaya kazandırıyor. 

Çevreci yatırımlarla Muğla’ya hizmet etmeye devam edecekleri vurgusu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, su konusunun büyük önem taşıdığını ve korunması gereken en büyük değer olduğunu söyledi.

Aras, “Önümüzdeki süreçte ihtiyaç olan bölgelerimiz için başladığımız yeni arıtma tesisi yatırımları için proje çalışmalarımız var. Bu çalışmalarla kentimizin her noktasında arıtma hizmeti vermeye gayret edeceğiz. Bizler bildiğiniz gibi sadece 1 milyon nüfusu olan bir kent değiliz. Her ne kadar devlet desteği 1 milyon nüfus üzerinden yapılsa da biz yılın 6 ayı kentimize gelen misafirlerimiz ile birlikte 5 milyon nüfusa hizmet veriyoruz.” şeklinde konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.