Muğla Büyükşehir Evde Bakım Hizmeti ile reçete yazmaya başladı

Vatandaşların Evde Bakım Hizmeti ile yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi gerekli izinleri alarak hekimleri ile reçete yazma dönemini de başlattı.

Muğla Büyükşehir Evde Bakım Hizmeti ile reçete yazmaya başladı
Yayınlama: 29.05.2024
2
A+
A-

Uygulama ile Büyükşehir Belediyesi hekimleri, vatandaşların raporlu ilaçlarını medulla sistemi üzerinden yazarak eczanelerden ücretsiz bir şekilde ilaçlarını almalarını sağlamaya başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık hizmetlerinde görevli doktor Mehmet Furkan Deniz hastaneye, sağlık kuruluşlarına gidemeyen vatandaşların muayenesi yanında artık reçete de yazabildiklerini söyledi ve bu hizmetle sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğu azaltacağını belirtti.

Dr. Mehmet Furkan Deniz; “Evde bakım hizmetleri ile hastaneye gidemeyen, evde bakıma muhtaç, yatağa bağımlı hastaların günlük bakımları, yatak yaraları gibi durumlarla ilgili hastalarımıza yardımcı oluyoruz. Yeni hizmetimizle medulla sistemine giriş yaptık. Evde bakım hastalarına evde bakım reçetesi verebiliyoruz. Bunlar raporlu ilaçlar, birinci basamak ilaçlar olabilir. E reçete olarak yazabiliyoruz. Reçete numarası ile ilaçlarını alabiliyor, sağlık kuruluşlarına da ilaç yazdırmaya gitmelerine gerek kalmıyor.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.