Mudanya Mütarekesi’nin 102. yılı kutlamaları devam etti

Mudanya Mütarekesi’nin 102. yılı kutlamalarının dördüncü gününde kültür, spor ve barış bir arada yaşandı.

Mudanya Mütarekesi’nin 102. yılı kutlamaları devam etti
Yayınlama: 07.10.2024
2
A+
A-

Mudanya Mütarekesi’nin 102. yıl dönümü kutlamalarının dördüncü günü “Kültür ve Barış” temasıyla düzenlenen etkinliklerle devam etti. Mudanyalılar ile buluşan Prof. Dr. Mithat Baydur, Mudanya Mütarekesi sayesinde Türk halkının başını eğmekten kurtulduğunu söyledi.

Mudanya Mütarekesi’ne gelinen süreci ve sonrasında yaşananları detaylı ve akıcı bir şekilde “7’den 70’e Dersimiz Mütareke” başlıklı söyleşide anlatan Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Baydur, “Mudanya Mütarekesi askeri zaferden sonra diplomatik bir zaferdir. Bu zaferin getirdiği birikim ve motivasyonla Lozan Konferansı’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu tescil edilmiştir” dedi.

Dördüncü gün etkinlikleri kapsamında Tirilye Taş Mektep’te düzenlenen “Barış ve Diplomasi Atölyesi”nde Prof. Dr. Barış Özdal, gençlerle bir araya gelerek, askeri alanda elde edilen kazanımların, diplomatik alana nasıl taşındığı ele alındı. Bir diğer etkinlikte Rota Myrleia’nın kültür ve inanç rotasında tarihi bir geziye çıkan Mudanyalılar, Kumyaka Meydanı’ndan şiirlerle barış mesajları verdiler. MUDAŞ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen briç turnuvası ise oldukça çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

Mudanyalı çocuklar da Mütareke Meydanı ve İsmet İnönü Parkı’nda düzenlenen barış temalı atölyeler ve sergilerle eğlenceli zamanlar geçirdiler. Barış Sofrası ise Mütareke kutlamalarına lezzet kattı. Etkinlikler gurur dolu anların yaşandığı “Bir Millet Uyanıyor” filminin gösterimi ile sona erdi.

Mudanya Mütarekesi’nin 102. yılı kutlamaları devam etti

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.