MSB: Bugün Türk ordusunun fırtına olup koptuğu gündür

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Büyük Taarruz’un 102. yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

MSB: Bugün Türk ordusunun fırtına olup koptuğu gündür
Yayınlama: 27.08.2024
1
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamada 953 yıl önce Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını açan Türk milletinin, 102 yıl önce de Anadolu’yu işgale kalkışanlara karşı taarruza geçtiği belirtilerek, şunlar ifade edildi:

“Bugün Türk ordusunun fırtına olup koptuğu gündür. 26 Ağustos 1922 günü saat 05.30’da Türk ordusu yoğun bir topçu atışıyla düşman mevzilerini vurarak Milli Mücadelenin kaderini belirleyecek olan Büyük Taarruz’u başlattı. Muharebenin ilk günü Yunan ordusunun en güçlü mevzileri ele geçirildi.”

Büyük Taarruz’un yıl dönümünde Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadelenin tüm kahramanları, şehitleri ve gazilerinin rahmet, minnet ve şükranla anıldığı aktarılan açıklamada şöyle denildi:

“Büyük Taarruz’un ikinci günü olan 27 Ağustos 1922 günü üst üste süngü muharebeleri yapıldı. Çiğiltepe dahil bütün düşman mevzileri ele geçirilirken, 1’inci Ordu birlikleri kaçan düşmanı takip ediyordu. 2’nci Ordu ise 3 tümeniyle, düşmanın 5 tümenle tuttuğu cephesini yarmayı başardı.  Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın üstün stratejik planları ve Türk Ordusunun kararlı mücadelesiyle Afyon düşmandan kurtarılarak Başkomutanlık Karargahı ile Batı Cephesi Karargahı Afyon’a taşındı.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.