Mozambik’in Başkenti Maputo’dan ATO Üyelerine Yatırım Daveti

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehri Maputo’nun Belediye Başkanı Rasaque Silvano Manhique ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Mozambik’in Başkenti Maputo’dan ATO Üyelerine Yatırım Daveti
Yayınlama: 17.06.2024
2
A+
A-

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin Afrika Ortaklık Politikası çerçevesinde Afrika ülkeleriyle ilişkilerini son 20 yılda geliştirdiğini belirterek, Mozambik Cumhuriyeti ile ticari ilişkilerin daha ileri seviyelere taşınması için her türlü çalışmaya hazır olduklarını ifade etti. Baran, yeni yatırımlara ve kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilen Maputo’da, Türk iş insanlarının inşaat sektörü başta olmak üzere birçok alanda yatırım ve ticaretle ilgilenebileceğini vurguladı.

Baran, Mozambik’in başkenti Maputo’nun Belediye Başkanı Rasaque Silvano Manhique ve beraberindeki heyeti makamında konuk etti. Görüşmede, Maputo Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Irene Tomas Boame, Başkan Danışmanı Mario Macaringue ve Belediye Meclis Üyesi Idalio Juvane de hazır bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehri Maputo’da planlanan konut başta olmak üzere yatırım projelerinin tanıtıldığı bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumun ardından konuşan Maputo Belediye Başkanı Manhique, Ankara Ticaret Odası üyelerini yatırım için ülkelerine davet etti. Manhique, “Kollarımız açık ve sizlerle ileriye doğru yürümek istiyoruz. Bunun için bütün engelleri ortadan kaldırıyoruz. Sizleri Maputo’ya bekliyoruz” dedi.

ATO Başkanı Gürsel Baran da konuşmasında, Türkiye’nin Afrika Ortaklık Politikası çerçevesinde Mozambik Cumhuriyeti ile ilişkilerini geliştirdiğini belirtti. Türkiye’nin 2011 yılında Maputo’da büyükelçilik açtığını ve bu tarihten itibaren ilişkilerin ivme kazandığını ifade eden Baran, “Yaklaşık 40 Türk firmamızın, ülkenizde 200 milyon dolar düzeyinde yatırımı bulunuyor. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın ülkenizdeki sayısı da hızla artıyor. Mozambik Cumhuriyeti ve Maputo ile ticari ilişkilerimizi mevcut durumdan daha ileri seviyelere taşımak için Ankara Ticaret Odası olarak her türlü çalışmayı yürütmeye hazırız” dedi.

Baran, yeni yatırımlara ve kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilen Maputo’da, Türk iş insanlarının inşaat sektörü başta olmak üzere birçok alanda yatırım ve ticaretle ilgilenebileceğini kaydetti. İşbirliğini geliştirme konusunda atılabilecek adımların ele alındığı görüşmede, ATO’nun 29 No’lu Kömür ve Yeraltı Kaynakları Meslek Komitesi Üyesi Cemaleddin Rüştü Erel, 37 No’lu Konut Amaçlı Olmayan İnşaat ve Altyapı Müteahhitleri Meslek Komitesi Başkanı Meclis Üyesi Deniz Kızılırmak, 42 No’lu Enerji Sektörü Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Fatih Yıldırım, 58 No’lu Oteller ve Konaklama Tesisleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Birol Akman ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kabasakal da yer aldı.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

ATO, yatırım
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.