MOTAŞ’ın trambüs şoförlerine yönelik eğitimleri devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri (MOTAŞ) bünyesinde çalışan trambüs şoförlerine yönelik hizmet içi eğitimler devam ediyor.

MOTAŞ’ın trambüs şoförlerine yönelik eğitimleri devam ediyor
Yayınlama: 28.05.2024
0
A+
A-

MOTAŞ bünyesinde çalışan trambüs şoförlerine yönelik hizmet içi eğitimler veriliyor. Alanında uzman eğitimciler ve atölye mühendisleri tarafından verilen eğitimler, sabah ve öğlen olmak üzere iki oturum olarak gerçekleştiriliyor.

Vardiyası uyan şoförlere yönelik düzenlenen program kapsamında ''Yolcu ile iletişim kurma becerileri'', ''Öfke kontrolü'', ''İş sağlığı ve güvenliği'', ''Trafik güvenliği'' ve ''Trafik psikolojisi'' konularında eğitimler veriliyor.

Uzmanlar tarafından MOTAŞ idari binasında verilen eğitimlerde “Hatalarımızı Düzeltmek İçin Farkına Varalım” denilerek şu bilgiler paylaşıldı:

“Trafikte haklı olmak kaybettiklerimizi geri getirmez. Bundan dolayı haklı da olsak bir kazayı engellemek için önceliğimizden vazgeçelim. İlk düğmeyi yanlış iliklerseniz gerisi yanlış gider. Araç hâkimiyeti için en öncelikli kural doğru oturma pozisyonunda olmaktır. Hatalı sürüş size kaybettirdiği gibi kurumunuza da kaybettirir. Sürücü doğru zamanda doğru yerde durabilirse hayatını kurtarabilir. Zarara uğradıktan sonra haklı olmanın bir faydası yoktur. Hız daima felakettir. Takip mesafesini muhafaza edin. Trafik kurallarını çiğneyecek derecede kendinize aşırı güvenmeyin.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.