Moskova sizi büyük gastronomik balık festivaline davet ediyor

Rusya’nın başkenti büyük çaplı bir gastronomi festivali olan ‘Moskova – Dalga Üzerinde. Balık Haftası’na ev sahipliği yapıyor. Moskova, en lezzetli geleneksel ve sıra dışı balık ve deniz ürünleri yemeklerini sunmak üzere Türkiye’den konuklarını bekliyor.

Moskova sizi büyük gastronomik balık festivaline davet ediyor
Yayınlama: 31.05.2024
6
A+
A-

Rusya’nın başkenti, 24 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında büyük ölçekli bir gastronomi etkinliği olan ‘Moskova – Dalga Üzerinde. Balık Haftası’ festivaline ev sahipliği yapıyor. Herkesin 500’den fazla taze balık ve deniz ürünü çeşidini satın alabilmesi için şehrin dört bir yanında marketler, panayırlar ve zincir mağazalar açıldı. Tüm ürünler doğrudan Murmansk’tan Uzak Doğu’ya, ayrıca Karadeniz kıyılarından Pasifik bölgesine kadar Rusya’nın en iyi üreticileri tarafından tedarik ediliyor. Ayrıca her festival ziyaretçisi, başkentteki restoranlarda ve açık yemek alanlarında festivale özel hazırlanan eşsiz balık ve deniz ürünlerini deneyimleyebilecek. Moskova, en lezzetli geleneksel ve sıra dışı balık ve deniz ürünlerini ikram edebilmek için Türk misafirlerini bekliyor.

Moskova, festival ziyaretçilerini sadece çeşitli lezzetlerle şaşırtmakla kalmayacak, aynı zamanda zengin kültürel ve eğitim programıyla da unutulmaz izlenimler bırakacak. Festival kapsamında konuklar çok sayıda mutfak ve yaratıcı ustalık sınıfının, sanatsal toplulukların parlak ve renkli performanslarının keyfini çıkarabilirler. Festivalin en aktif ve sportif katılımcıları, balıkçılık şampiyonaları, SUP (Kürek Sörfü) yarışması ve SUP polo (Kürekli Sörf ile polo yarışı), kostümlü yarışlar ve daha birçok etkinliğe katılabilecek.

Festival, su etkinlikleriyle eğlencenin dozunu artırıyor

Moskova – Dalga Üzerinde. Balık Festivali, konuklarını SUP tahtalarındaki 600’den fazla masal karakterinin muhteşem bir performansın katılımcısı olacağı sıra dışı bir SUP karnavalıyla eğlendirecek. Favori karakterler tek bir yerde toplanacak: Harry Potter, Cruella De Vil, Poseidon, deniz kızları, periler ve diğer karakterlerle dekore edilen ‘sörf tahtaları’ Moskova Nehir kanalları boyunca geçişler yapacak. Ayrıca Balık Haftası katılımcıları, kürek sörflü polo ve muhteşem kürekli sörf müsabakalarını izleyebilecek veya bu sporu kendileri deneyebilecek.

Genç festival katılımcıları yaratıcı atölyelerde ve origami sanatında şanslarını deneme fırsatı bulurken, yetişkin ziyaretçiler ise deneyimli balıkçıların balık tutmanın sırlarını ve özelliklerini paylaşacağı balıkçılık akademisinde yer alabilecek. Kültürel programda ise birbirleriyle yarışacak, yeteneklerini sergileyecek ve yemeklerini misafirlere sunacak üst düzey şefler yer alacak.

‘Moskova – Dalga Üzerinde. Balık Haftası’ festivali, renkli bir etkinlikle misafirlerin Rus kültürüne, geleneklerine ve yemeklerine daha da yakınlaşmasına olanak sağlayacak. Festival, yıl boyunca dönüşümlü olarak kentsel, büyük ölçekli etkinliklerden oluşan bir döngü olan “Moskova Mevsimleri” projesi kapsamındaki birçok etkinlikten birini oluşturuyor. Proje boyunca düzenlenecek festivaller, ailece veya yalnız seyahat için harika bir destinasyon oluşturuyor ve Türkiye’den gelen tüm ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.