Modi Hindistan seçimlerinde parlamento çoğunluğunu kaybetti

Stockholm, 5 Haziran (Hibya) – Narendra Modi Hindistan seçimlerinde parlamento çoğunluğunu kaybetti. Son sonuçlar Başbakan’ın beklenmedik bir darbe aldığını ve iktidarı yeniden kazanmak için koalisyon ortaklarıyla müzakereye zorlanacağını gösteriyor.

Modi Hindistan seçimlerinde parlamento çoğunluğunu kaybetti
Yayınlama: 05.06.2024
1
A+
A-

Narendra Modi'nin iktidardaki Bharatiya Janata partisi parlamentoda çoğunluğu kaybederek başbakana beklenmedik bir darbe vurdu ve onu iktidara dönmek için koalisyon ortaklarıyla pazarlık yapmaya zorladı.

Çarşamba sabahı erken saatlerde tüm oylar sayıldığında, BJP için anketlerde öngörülen ezici üstünlüğün gerçekleşmediği ve bunun yerine güçlü başbakana ve onun Hindu milliyetçisi politikalarına karşı ülkenin geniş kesimlerinde bir tepki olduğu görülüyor.

Parti 62 sandalye kaybederek toplam sandalye sayısını 240'a düşürdü ve parlamento çoğunluğu için gerekli olan 272'nin altında kaldı.

Modi'nin seçildiği 2014 yılından bu yana BJP ilk kez tek başına açık bir çoğunluk elde edemedi. Bununla birlikte, Ulusal Demokratik İttifak (NDA) olarak bilinen siyasi müttefikleriyle birlikte kazandığı sandalye sayısı yaklaşık 292'ye ulaşıyor ki bu da önümüzdeki beş yıl boyunca iktidarda kalacak bir çoğunluk hükümeti kurmak ve Modi'yi üçüncü bir dönem için yeniden göreve getirmek için yeterli.

Bu arada, INDIA kısaltmasıyla anılan muhalefet ittifakı beklentilerin çok üzerinde bir performans göstererek 230'dan fazla sandalye kazandı. 20'den fazla ulusal ve bölgesel muhalefet partisinden oluşan ittifak, Modi'yi yenmek amacıyla ilk kez bu seçimde bir araya gelmişti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.