Kahire, 3 Mart (Hibya) – Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty dün, Filistinlilerin yerinden edilmeden Gazze’nin yeniden inşası için bir planın hazır olduğunu söyledi. Hazırlanan plan Salı günü yapılacak Arap zirvesinde sunulacak.
Mısır, Filistinlilerin yerklerinde kalmasını sağlayacak bir Gazze yeniden yapılanma planı üzerinde yakın zamanda çalışıyordu.
Öneri, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'nin Gazze'nin kontrolünü ele geçirip oradaki kalkınmayı yöneteceğini önermesinin ardından geldi. Trump, Filistinlilerin Gazze'den komşu Mısır ve Ürdün'e taşınmasını önerm
Arap hükümetleri Trump'ın önerisine şiddetle karşı çıkıyor, ancak İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu bunu desteklediğini söyledi.
Abdelatty, Mısır önerisi için uluslararası destek ve yatırım aranacağını söyledi. Avrupa desteğinin önemini vurguladı. Finansman görüşmeleri Salı günü yapılacak Arap Birliği toplantısından sonra başlayacak.
www.ekonomigundemi.com.tr