Milli rallici Burcu Çetinkaya, Dünya Ralli Şampiyonası’na dönüyor

İstanbul, 12 Ağustos (Hibya) – Milli rallici Burcu Çetinkaya, 2018’in ardından Dünya Ralli Şampiyonası’na dönüş yapıyor. 2025 yılında Suudi Arabistan’da düzenlenecek olan Dünya Ralli Şampiyonası’na katılacak olan Çetinkaya, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde test sürüşlerine başladı.

Milli rallici Burcu Çetinkaya, Dünya Ralli Şampiyonası’na dönüyor
Yayınlama: 12.08.2024
1
A+
A-

Milli rallici Burcu Çetinkaya, ilk olarak bu yıl 5-8 Eylül'de Yunanistan'daki Akropolis Rallisi'ne ardından 7 yıl sonra ilk kez 2025'te Suudi Arabistan Dünya Ralli Şampiyonası'na katılacak.

İtalyan yardımcı pilotu Fabrizia Pons'la Karacalık Mahallesi'nde hazırlanan toprak parkurda tempolarını artırmak için antrenman yapan Çetinkaya, “Suudi Arabistan Rallisi'nin de şampiyona takvimine eklendiğini duydum. Bu benim için çok can alıcı bir şey. Bunu duyunca önümüzdeki seneyi de hedef alarak tekrar Dünya Ralli Şampiyonası'na dönmeye karar verdik.” dedi.

Burcu Çetinkaya, son zamanlarda Dünya Ralli Şampiyonası'nda kadın sporcuları göremediğini belirterek şunları söyledi:

“Bunun değişmesi için Dünya Ralli Şampiyonası organizatörü World Rally Championship (WRC) de genç pilotları çağıran bir seçme sürecine giriyor fakat hala üst seviyelerde yarışan kadınlar maalesef yok. Bizde bunu değiştirmek için tekrar Dünya Ralli Şampiyonasına dönmeye karar verdik.”

Milli rallici Burcu Çetinkaya, Dünya Ralli Şampiyonası’na dönüyor

Toksport takımıyla birlikte Yunanistan'daki Akropolis Rallisi'ne hazırlandıklarını vurgulayan Çetinkaya, bugün İtalyan yardımcı pilotu Fabrizia Pons'la gerçekleştirdiği test sürüşü hakkında “Bugün antrenman yaptık. Bu seviyelerde yarışmak ve bu seviyelerde ilerlemeye çalışmak çok zordu. Kilometrede baya bir ilerledik. Sürat olarak bugün çok çalıştık. Şimdi Yunanistan’da bir testimiz daha var sonrasında da Yunanistan'da Akropolis Rallisi yapılacak” ifadelerini kullandı.

Milli rallici Çetinkaya, 2025 yılında Suudi Arabistan Dünya Şampiyonası'nda yer alacağını duyurarak şu açıklamayı yaptı:

“Yunanistan’dan sonra çok özel bir hedefimiz var. 2025 yılında Suudi Arabistan Rallisinde olacağız. Suudi Arabistan benim içimde ukte kalan bir yer. Çünkü ben Suudi Arabistan’ın civarında 3 sene boyunca Orta Doğu Ralli Şampiyonasını yaptım. Yine büyük bir kısmını Toksport ile yaptım. Katar Dünya Şampiyonasında genel klasmanda ikinci oldum. Orta Doğu Ralli Şampiyonasında erkeklerin arasında birçok kez podyuma çıktım. Ama Suudi Arabistan’da çok istememe rağmen yarışamamıştım çünkü o zamanlarda kadınların otomobil kullanması yasaktı. Ve artık bu değişti bir de üzerine Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2025 yılını aldılar. Biz de öncelikle burada Dünya Ralli Şampiyonasına dönüyoruz ve sonrada Suudi Arabistan’da kadınların 'burdayız' dediğini göstermek istiyoruz.”0


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.