MHP Elazığ Milletvekili Işıkver: ‘Yarısı bizden’ kampanyası Elazığ için elzemdir

Elazığ, 22 Ağustos (Hibya) – MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından İstanbul’a özel olarak açıklanan ‘Yarısı Bizden’ kampanyasının Elazığ’da da uygulanmasının şart olduğunu ifade etti.

MHP Elazığ Milletvekili Işıkver: ‘Yarısı bizden’ kampanyası Elazığ için elzemdir
Yayınlama: 22.08.2024
4
A+
A-

Şehir Merkezinde yer alan 18 mahallenin dönüşememesini aylar öncesinden meclis gündemine taşıyan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver “İstanbul’a sağlanan imkanlar Elazığ'da da sağlanmalıdır “dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından İstanbul'a özel olarak açıklanan 'Yarısı Bizden' kampanyasının Elazığ'da da uygulanmasının şart olduğunu ifade eden Işıkver “2020 yılında Elazığ merkezli yaşanan deprem felaketi ve ardından 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ağır hasar alan ve yıkılan çok sayıda binamız vatandaşlarımızın ekonomik gücü ve inşaat maliyetlerindeki artışlar nedeniyle maalesef yenilenememiş ve şehir merkezimi maalesef enkaz yığınına dönmüştür.” dedi.

Elazığ'ın bu metruk görünümden kurtulması için şehrin öncelikli sorununun merkezdeki 18 mahallenin dönüştürülmesi olduğunu vurgulayan Işıkver, “Hem 2023 genel seçimlerinde hem de 2024 yerel seçim sürecinde dile getirdik ve bunlarla ilgili önerilerimizi kamuoyu ile paylaştık. Konuyu kamuoyumuzun da yakından takip ettiği gibi TBMM’de dile getirerek ilimizin bu acil önceliğine dikkat çekerek çözüm talebinde bulunduk.Sayın Bakanımızın çok haklı gerekçelerle ve olması gereken bir stratejiyle İstanbul’a özel uygulanacak “Yarısı Bizden”  modeli Elazığ için de çok elzem bir ihtiyaçtır. Zaten bu şartlar sağlanmazsa yüzyıllık yerleşim yerleri olan 18 mahallemiz enkaz yığını olarak kalmaya maalesef devam edecektir” ifadelerinde bulundu

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.