Meslek Fabrikası, pastacılığı A’dan Z’ye öğretiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası tarafından ücretsiz başlatılan Pastacı Çıraklığı kursu ile kursiyerler mesleği A’dan Z’ye öğreniyor.

Meslek Fabrikası, pastacılığı A’dan Z’ye öğretiyor
Yayınlama: 17.09.2024
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, verdiği mesleki ve teknik eğitimlerle vatandaşlara istihdam olanakları yaratırken, sektörün ihtiyacı olan eleman ihtiyacını da karşılamaya aracılık ediyor.

Kentteki 28 kurs merkeziyle özellikle gençlere ve kadınlara farklı meslekler öğreten Fabrika, Pastacı Çıraklığı kursu ile pastacılığın püf noktalarını kursiyerlere aktarıyor. Meslek edinmek ya da kendini geliştirmek için kursa katılan kursiyerler, 124 saatlik eğitimin sonunda mezun olarak pastacılık sektörüne adım atmaya hazırlanıyor.

Kurs hakkında bilgi veren Meslek Fabrikası Müdürü Zeki Kapı, şunları söyledi:

“Kursiyerlerimiz, 124 saatlik eğitimin sonunda 20 Eylül’de eğitimi tamamlayıp Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacak. Kurslarımıza 16 yaş üzeri, okur yazarlığı olan ve öğrenim belgesini getiren herkes ücretsiz olarak başvurabilir. Kullanılan tüm malzemeleri de İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılıyoruz. Özellikle kadınların ve gençlerin sosyo ekonomik hayata katılımlarını, bu kurstan mezun olduktan sonra kendi gelişimlerini gerçekleştirmelerini, istihdam edilmelerini hedefliyoruz. Kurslarımızın sonunda İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi’miz aracılığıyla tüm mezunlarımızı sektöre yönlendiriyoruz. Meslek Fabrikası olarak öncelikle sektördeki iş açığını birimlerimiz aracılığıyla araştırıyoruz ve ilgili modülleri uygulamaya koyuyoruz. Pastacı çıraklığı alanında sektörde eksiklik var ve bu sebeple bu kursu açtık. Kendi işletmelerini açmak isteyenlere girişimcilik eğitimlerini de veriyoruz.”

Meslek Fabrikası, pastacılığı A’dan Z’ye öğretiyor

Kursiyerlere pastacılığın temel bilgilerini aktaran Eğitmen Şef Emel Dalgıç, “Kursiyerlerimize pastacılığa dair her şeyi öğretiyoruz. Tüm bilgileri almış olarak kursumuzdan ayrılacaklar. Burada pastacılığın temelini öğreniyorlar. Bir yerde çalışmaları için almaları gereken temel bilgiyi burada kendilerine vermiş oluyoruz. Kursiyerlerimiz de enerjik yapıda ve istekli” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.