Mersin ve Edirne’de kaçak araç operasyonları

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Edirne’de gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, usulsüz işlemlerle yurt içinde kullanılmak istenilen ve piyasa değeri yaklaşık 72 milyon 425 bin TL değerinde araç ele geçirildi.

Mersin ve Edirne’de kaçak araç operasyonları
Yayınlama: 17.07.2024
0
A+
A-

Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Birimlerinin kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttüğü risk analizi ve hedefleme çalışmalar sonucunda, farklı eşya olarak beyan edilen 72 adet elektrikli araç yapılan operasyon ile yakalandı.

Edirne ili Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda ise Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Birimlerince yine kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda, turistik kolaylıklardan faydalanılarak Türkiye’ye getirilen ve akabinde yurt içinde parçalanarak, şase ve plakası değiştirilip kullanıma sokulmak istenilen 15 adet araç tespit edildi.  

Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan tespitler ışığında, usulsüz işlemlerle yurt içinde kullanılmak istenilen piyasa değeri yaklaşık 72 milyon 425 bin TL olan 87 adet araç ele geçirilmiş oldu.

Olayla ilgili soruşturmalar Edirne ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde devam ediyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.