MERSİN TARSUS OSB 2025’TE 35 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Ekonomi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ümit Uçar’a yaptığı açıklamalarda, 1993 yılında 380 hektarlık bir alan üzerinde kurulan MTOSB’nin, 2024 yılı itibarıyla 823,5 hektara yayılan ve üç farklı bölge üzerinde faaliyet gösteren bir organize sanayi bölgesi olarak büyümeye devam ettiğini vurguladı.

MERSİN TARSUS OSB 2025’TE 35 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Yayınlama: 16.06.2024
5
A+
A-

MTOSB’nin etkileyici büyüme hikayesine dikkat çeken Tekli, sanayi bölgesinin hem fiziksel olarak genişlediğini hem de yeni yatırımlar ve firmalarla güçlendiğini belirtti. Bu gelişmelerin, bölgenin sunduğu altyapı imkanlarının ve lojistik avantajların bir sonucu olduğunu ifade etti.
2024 yılı içerisinde 4. Bölge için altyapı çalışmalarına başlandığını belirten Tekli, bu bölgenin altyapı ve üstyapı çalışmalarının 2025 yılının ilk çeyreğinde tamamlanmasının planlandığını söyledi. 4. Bölge’nin tam kapasite faaliyete geçmesiyle MTOSB’de 274 parselde yaklaşık 35 bin kişiye istihdam sağlanacağını vurgulayan Tekli, bunun sadece sanayiciler için değil, aynı zamanda bölge ekonomisi için de büyük bir kazanım olacağını belirtti. İstihdam olanaklarının artmasının, Mersin’in ekonomik canlılığını ve sosyal refahını da olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti.
Yeni Bölge: 5. Bölge
Tekli, 5. Bölge olarak belirlenen 260 hektarlık alanın yer seçim sürecinin titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Bu yeni bölge ile birlikte, MTOSB’nin sunduğu imkanları daha da genişleterek, sanayicilere ve yatırımcılara daha fazla alan ve fırsat sunmayı hedeflediklerini söyledi. MTOSB olarak, bölgenin sanayi ve ticaret açısından cazibesini artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini vurguladı.

MERSİN TARSUS OSB 2025’TE 35 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

İhracat ve Stratejik Konum
MTOSB’nin Uluslararası Mersin Limanı, havalimanı, serbest bölge ve otoyollara yakın konumu nedeniyle yüksek lojistik avantajlara sahip olduğunu belirten Tekli, bu durumun özellikle ihracat ve ithalat yapan firmalar için büyük bir avantaj sağladığını söyledi. Geçen yıl MTOSB’de ihracatın 1,8 milyar dolar olarak gerçekleştiğini kaydeden Tekli, bu başarının sanayicilerin yenilikçi ve sürdürülebilir üretim anlayışı, kaliteye verdikleri önem ve küresel standartlara uyum yeteneklerinin bir sonucu olduğunu belirtti.
Savunma Sanayi ve Yenilikçi Çalışmalar
Türkiye’nin savunma sanayi alanında önemli bir atılım yaptığını belirten Tekli, MTOSB’de yer alan sanayicilerle sık sık toplantılar yaparak savunma sanayi alanında projeler geliştirdiklerini söyledi. Mersin firmalarını tek bir poligonda toplayarak IDEF 2023 fuarına katıldıklarını belirten Tekli, bu alanda daha büyük çalışmalara imza atmak için kolları sıvadıklarını ifade etti.
Eğitim ve Verimlilik Artışı
Bölgedeki firmalara verimlilik artışı, tasarruf ve Ar-Ge desteği sağlamak amacıyla kurulan Mersin Model Fabrika’nın Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi ve Yenilik Merkezi’nin Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıdığını belirten Tekli, merkezlerde firmalara yalın üretim felsefesi ve teknikleri anlatıldığını söyledi. Şu ana kadar 52 firmanın eğitimlerden faydalandığını ve firmalarda yüzde 36-300 arasında verimlilik artışı sağlandığını kaydetti.
Sosyal Sorumluluk Projeleri
MTOSB’de hizmet veren Esra Şemsi Çocuk Bakımevi’nin, bölgedeki çalışan ailelerin çocuklarına güvenli ve sevgi dolu bir ortam sunduğunu belirten Tekli, bu okul öncesi eğitim kurumunun 24 ay-66 ay arası çocukların gelişimini desteklediğini ifade etti. MTOSB olarak, sadece sanayi ve üretimle değil, sosyal sorumluluk projeleri ile de bölgenin ve insanların gelişimine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

MERSİN TARSUS OSB 2025’TE 35 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Gelecek Hedefleri
MTOSB olarak, sanayicilerin önündeki engelleri kaldırarak daha yüksek ihracat rakamlarına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Tekli, yeni yatırımlar için uygun maliyetli uzun vadeli kredi desteklerinin artırılması ve ihracata yönelik finansman imkanlarının iyileştirilmesinin önem taşıdığını vurguladı. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında dijital dönüşüm ve teknoloji yatırımlarına ağırlık vererek, Türkiye’nin büyük bir sıçrama yapma potansiyelini kullanmaları gerektiğini ifade etti.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.