Merkez Bankası’ndan TL’yi destekleyeci adım! Türk lirası zorunlu karşılıklara faiz uygulanacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirasını destekleyici yeni kararlar aldı. 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve kur korumalı mevduat (KKM) hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklara 3 ayda bir faiz uygulanacak.

Merkez Bankası’ndan TL’yi destekleyeci adım! Türk lirası zorunlu karşılıklara faiz uygulanacak
Yayınlama: 05.02.2024
9
A+
A-

Merkez Bankası’nın yeni aldığı kararlara göre, 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve kur korumalı mevduat (KKM) hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklara 3 ayda bir faiz uygulanacak. Döviz dönüşümlü kur korumalı mevduatta ise süre uzatıldı. Karara göre, 21 Ocak 2024 itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, euro, sterlin cinsi hesaplar TL’ye çevrilebilecek.

TCMB’nin konuya ilişkin duyurusu yayımlandı. Buna göre, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, TL mevduat payının artırılması ve KKM’den TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla belirlenen koşulları sağlayan mevduat bankalarının 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve KKM hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklarına 3 ayda bir faiz uygulanacak.

Katılım bankalarının TL cinsinden tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarında, benzer etkiyi sağlayacak şekilde indirim yapılacak.

adım, Faiz, Karar, Merkez Bankası, türk lirası
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.