Menemen: Merinos, ismi ile yerinde yaşamaya devam etmektedir

Merinos Emeklileri Derneği Başkanı Kemal Menemen, Merinos’un ismi ile yerinde yaşamaya devam etmesi gerektiğini belirterek, “Satışa çıkarılan markalarının sahipliği, Bursa’ya ve Bursalılara ait olacak biçimde Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmelidir” dedi.

Menemen: Merinos, ismi ile yerinde yaşamaya devam etmektedir
Yayınlama: 06.09.2024
0
A+
A-

Bursa’da Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla faaliyete geçen ve sanayileşmenin başlangıç noktası olan Merinos’un isim hakkının, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından satışa çıkarılmasına kent bileşenleri tepki gösterdi.

Bursa Kent Konseyi, isim hakkının satışına ilişkin Merinos Parkı Güney Kapısı’nda bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy’un yanı sıra Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu, Merinos Emeklileri Derneği üyeleri, Merinos Spor Kulübü üyeleri ve basın mensupları katılım gösterdi.

Menemen: Merinos, ismi ile yerinde yaşamaya devam etmektedir

Merinos Emeklileri Derneği Başkanı Kemal Menemen, açılışı Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından gerçekleştirilen Sümerbank Yünlü Sanayi Müessesesi’nin ‘Cumhuriyet Dönemi Sanayi Mirası’nın yaşatılması bakımından büyük önem taşıdığını belirtti.

Bursa ve Merinos isimlerinin bulunduğu patentin, Bursa ve Merinos dışında kullanılmasının, yerli, yerli ortaklı yabancı veya yabancı şirketlere satışı gibi bir ihtimalin asla düşünülmemesi gerektiğini dile getiren Menemen, şunları söyledi:

“Merinos, ismi ile yerinde yaşamaya devam etmektedir. Bu nedenlerle ihale İptal edilerek Sümerbank Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü’nce satışa çıkartılan ‘Bursa Merinos’ ve ‘Merinos’ markalarının sahipliği, Bursa’ya ve Bursalılara ait olacak biçimde Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmelidir.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.