Meloni: Avrupa Komisyonu, İtalya’ya 11 milyar euro tutarındaki PNRR taksitini ödedi

Roma, 5 Ağustos (Hibya) – İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Avrupa Komisyonu’nun İtalya’ya 11 milyar euro tutarındaki Ulusal Kurtarma ve Dayanıklılık Planı’nın (PNRR) beşinci taksitini ödediğini açıkladı.

Meloni: Avrupa Komisyonu, İtalya’ya 11 milyar euro tutarındaki PNRR taksitini ödedi
Yayınlama: 05.08.2024
0
A+
A-

İtalya Başbakanı Meloni, Avrupa Komisyonu'nun İtalya'ya 11 milyar euro tutarındaki Ulusal Kurtarma ve Dayanıklılık Planı'nın ( PNRR ) beşinci taksitini ödediğini duyurdu.

Beşinci taksitin alınmasıyla birlikte İtalya'nın, 113,5 milyar euroya ulaşan toplam finansman miktarıyla PNRR kaynaklarının yüzde 58,4'ünü alarak AB'de en fazla finansman alan üye ülke konumunu koruduğuu bildiren Meloni, şu ifadelere yer verdi:

“İtalya, ulaşılan hedef sayısı ve alınan toplam miktar açısından Avrupa'da birinci sıradadır. Beşinci taksitin ödenmesini ilk talep eden ve Planın altıncı taksiti için ödeme talep eden ilk ülke biz olduk. 2024'ün ilk yarısında yüzde 0,7 olarak öngörülen büyüme oranını ve 2023'te Mezzogiorno'da GSYİH'nın belirgin bir şekilde hızlandığını ve yeni istihdamın yüzde 2,6 arttığını gösteren son İstat verileri ve Svimez raporu, Hükümetin ve yetkili idarelerin programlanan hedeflere ulaşmak ve İtalya'nın yapısal ekonomik büyümesi için olumlu önlemleri uygulamak adına yaptığı etkin çalışmanın kanıtıdır.”

Meloni, beşinci taksitin ödenmesiyle elde edilen hedefler ve amaçların, ulusun modernizasyonu için stratejik sektörlerdeki on dört reformu ve yirmi iki yatırımı kapsadığını aktardı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.