Meloni: 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin ekonomik veriler, bize iyi haberler veriyor

Roma, 12 Ağustos (Hibya) – İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İtalyan ailelerin reel gelirinin yüzde 3,4 artarak G7 ekonomileri arasında en güçlü artışı kaydettiğini açıkladı.

Meloni: 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin ekonomik veriler, bize iyi haberler veriyor
Yayınlama: 12.08.2024
2
A+
A-

İtalya Başbakanı Meloni, 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin ekonomik verilerinin İtalya için iyi haberler verdiğini belirtti.

İtalyan ailelerin reel gelirinin yüzde 3,4 artarak G7 ekonomileri arasında en güçlü artışı kaydettiğinin altını çizen Meloni, “Bu, ailelerin yıllardır satın alma gücünü kaybetmesinin ardından İtalya'da gelirlerin nihayet enflasyondan daha hızlı arttığı anlamına geliyor. Yüzde 0,9'luk OECD ortalamasının çok üzerinde olan bu sonuç, aynı zamanda mevcut kaynakların büyük bir kısmını sözleşmelerin yenilenmesine, emekli maaşlarının artırılmasına, katkı payını keserek ücretlerin desteklenmesine ve maaş kesintilerinin azaltılmasına yoğunlaştıran Hükümet politikalarının da bir sonucudur.” açıklamasını yaptı.

Meloni, hala yapılacak çok şeyin olduğunu ama bu işaretlerin doğru yolda gidildiğini gösterdiğini ifade ederek “Giderek daha adil ve müreffeh bir İtalya için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.