Mayıs başından bu yana ilk tıbbi tahliyede 68 kişinin Gazze’den çıkmasına izin verildi

Stockholm, 28 Haziran (Hibya) – Mayıs başından bu yana gerçekleştirilen ilk tıbbi tahliyede Gazze Şeridi’nden çıkmasına izin verilen 68 kişilik grup arasında çocuklar da var.

Mayıs başından bu yana ilk tıbbi tahliyede 68 kişinin Gazze’den çıkmasına izin verildi
Yayınlama: 28.06.2024
0
A+
A-

İsrailli yetkililer, 19'u hasta ya da yaralı çocuk ve refakatçileri olmak üzere 68 kişinin Gazze Şeridi'nden Mısır'a geçişine izin verildiğini ve İsrail'in ele geçirmesinin ardından bölgedeki tek geçiş noktasının kapatıldığı Mayıs ayı başından bu yana ilk tıbbi tahliyenin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Çocuklar ve refakatçileri Kerem Şalom kargo geçişi üzerinden Gazze'den ayrılırken, hastalar tedavi için Mısır'a ve daha uzak ülkelere seyahat edecekler.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus X' te yayınladığı mesajında hastaların Gazze dışına tahliyesini memnulukla karşıladıklarını belirterek ''Halen 10 bin'den fazla hastanın tıbbi tahliyeye ihtiyacı var.

Refah ve Karem Şalom da dâhil olmak üzere mümkün olan tüm güzergâhlar üzerinden Mısır'a, Batı Şeria'ya, Doğu Kudüs'e ve gerektiğinde diğer ülkelere tıbbi tahliyelerin kolaylaştırılması çağrısında bulunuyoruz.

Tıbbi tahliyelerin sürdürülmesi ve sürecin güvenli, zamanında, şeffaf ve organize bir şekilde yürütülmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu hastaların acilen Gazze'de alamayacakları hayat kurtarıcı özel bakıma ihtiyaçları vardır.

DSÖ bu tahliyeleri desteklemeye devam edecektir'' dedi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.