Mark Zuckerberg: Beyaz Saray Facebook’a Covid-19 içeriğini sansürlemesi için baskı yaptı

New York, 28 Ağustos (Hibya) – Zuckerberg, Joe Biden yönetimindeki üst düzey Beyaz Saray yetkililerinin, Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta’ya pandemi sırasında “belirli Covid-19 içeriğini sansürlemesi” için “defalarca baskı yaptığını” söyledi.

Mark Zuckerberg: Beyaz Saray Facebook’a Covid-19 içeriğini sansürlemesi için baskı yaptı
Yayınlama: 28.08.2024
1
A+
A-

Meta'nın patronu Mark Zuckerberg, pandemi sırasında Facebook ve Instagram'da Covid ile ilgili paylaşımların sansürlenmesi için ABD hükümetinden gelen baskıya boyun eğdiği için pişman olduğunu söyledi.

 

ABD Temsilciler Meclisi yargı komitesi başkanı Jim Jordan'a yazdığı mektupta,Zuckerberg “2021 yılında, Beyaz Saray da dahil olmak üzere Biden yönetiminden üst düzey yetkililer, mizah ve hiciv de dahil olmak üzere belirli Covid-19 içeriğini sansürlemek için ekiplerimize aylarca defalarca baskı yaptı ve kabul etmediğimizde ekiplerimize çok fazla hayal kırıklığı ifade etti” dedi. “Hükümet baskısının yanlış olduğuna inanıyorum.” diye ekledi.

 

Pandemi sırasında Facebook, Covid hakkında yanlış bilgi içerdiğine karar verilen gönderilere yorum yapan ya da beğenen kullanıcılara yanlış bilgilendirme uyarıları ekledi.

 

Şirket ayrıca Covid aşılarını eleştiren ve virüsün bir Çin laboratuvarında geliştirildiğini öne süren paylaşımları da sildi.

 

2020 ABD başkanlık seçim kampanyasında Biden, Facebook gibi sosyal medya platformlarını, koronavirüs aşılarıyla ilgili dezenformasyonun platformunda yayınlanmasına izin vererek “insanları öldürmekle” suçladı.

 

Zuckerberg, “Geriye dönüp baktığımızda ve yeni bilgiler ışığında bugün yapmayacağımız bazı seçimler yaptığımızı düşünüyorum. Bu konuda daha açık sözlü olmadığımız için pişmanım.'' dedi.

SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.