Manş Denizi’nde meydana gelen kazada çok sayıda çocuk öldü

Londra, 4 Eylül (Hibya) – The Guardian’ın haberine göre, sığınmacıları taşıyan kalabalık bir teknenin Salı günü Manş Denizi’nde “parçalanmasının” ardından en az 12 kişi hayatını kaybetti.

Manş Denizi’nde meydana gelen kazada çok sayıda çocuk öldü
Yayınlama: 04.09.2024
3
A+
A-

Olay, son zamanlarda kanalda meydana gelen bir dizi trajik küçük tekne kazalarından sadece biri. Fransız yetkililere göre, teknenin parçalanmasının ardından 50'den fazla kişi sudan kurtarıldı.

Kazada aralarında altı çocuk ve hamile bir kadının da bulunduğu on iki kişi ölü bulundu. Fransız bir savcıya göre yolcuların çoğu Eritre kökenli. Yolculardan sadece sekizinin can yeleği giydiği bildirildi.

Kurtarma operasyonunun Salı günü saat 11.30'da başladığı Boulogne-sur-Mer kentinin güneyindeki Le Portel belediyesinin başkanı Olivier Barbarin, “Ne yazık ki teknenin altı parçalanarak açılmış” dedi.

Geçtiğimiz hafta içinde 2 bin'den fazla sığınmacı küçük teknelerle Birleşik Krallık'a ulaştı. Bunlardan 600'den fazlası 28 Ağustos'ta 10 tekneyle, 351'i ise 2 Eylül'de altı tekneyle İngiltere'ye ulaştı.

Ölümlerin ardından Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer, potansiyel mültecilerin Birleşik Krallık'ta sığınma başvurusunda bulunmadan önce tehlikeli yolculuklar yapmak zorunda kalmamaları için yasal yolların açılması çağrılarıyla karşı karşıya kaldı.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, sığınmacıların yolunu kolaylaştırmak için Birleşik Krallık ve AB arasında yeni bir göç anlaşmasının müzakere edilmesi gerektiğine inanıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.