MAN’ın hidrojen yanmalı kamyonu hTGX, inovasyon ödülüne layık görüldü

MAN’ın hidrojen yanmalı kamyonu hTGX inovasyon ödülüne layık görüldü.

MAN’ın hidrojen yanmalı kamyonu hTGX, inovasyon ödülüne layık görüldü
Yayınlama: 26.09.2024
2
A+
A-

MAN’ın sıfır emisyonlu araç portföyünü tamamlayan hidrojen yanmalı kamyonu hTGX, ITOY jürisinin ‘2025- Kamyon İnovasyon Ödülü’nü kazandı. MAN bu prestijli ödülü 3’ünçü kez kazanırken, hTGX ise başarısıyla jüriden övgü aldı.

MAN Truck & Bus'ın Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Frederik Zohm, Almanya’da düzenlenen IAA Ticari Araçlar fuarının basın gününde ödülü aldı. Gelecek yıldan itibaren müşterilerine yeni hTGX’i teslim etmeye başlayacak olan MAN, küçük bir hidrojen yanmalı araç serisi oluşturan ilk Avrupalı kamyon üreticisi olacak.

Ödül töreninde konuşan Dr. Frederik Zohm, IToY jüri ödülünü almaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Hidrojen yanmalı kamyon MAN hTGX ile bataryalı-elektrikli araçlarımıza faydalı bir ek sunuyor. Böylece özel pazarlar ve ağır hizmet uygulamaları için sıfır emisyonlu ürün portföyümüzü tamamlıyoruz. ‘Sıfır emisyonlu araç’ olarak sınıflandırılan hTGX, karayolu yük taşımacılığının karbonsuzlaştırılmasına önemli katkı sağlıyor.”

MAN’ın yeni hidrojen yanmalı kamyonu hTGX, ilk etapta yaklaşık 200 adetlik bir seri olarak 2025 yılında Almanya, Hollanda, Norveç, İzlanda ve bazı Avrupa dışı ülkelerdeki müşterilere teslim edilecek. Özellikle tank veya kereste taşımacılığı gibi ağır yüklerin taşınması için alternatif sıfır emisyonlu tahrik varyantı sunan hTGX, yeterli şarj altyapısı olmayan bölgelerde veya yeterli hidrojenin olduğu pazarlarda bataryalı-elektrikli kamyonlara alternatif olacak. 

MAN’ın hidrojen yanmalı kamyonu hTGX, inovasyon ödülüne layık görüldü

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.