Mamaklı miniklere uygulamalı tarım eğitimi

Mamak Belediyesi’nin kent insanını doğayla, tarımsal üretimle ve köy yaşamıyla buluşturan, tarımsal üretimi öğrenme ve deneyimleme olanağı sağlayan Ekolojik Köyü, minik misafirlerini ağırladı.

Mamaklı miniklere uygulamalı tarım eğitimi
Yayınlama: 08.07.2024
1
A+
A-

Mamak Belediyesi, 1 Nisan’dan itibaren bin 172 minik öğrenciye uygulamalı tarım eğitimi vererek, her cuma günü özel gereksinimli öğrencileri Ekolojik Köy’de ağırlıyor. 3 aylık süreçte 123 özel eğitim öğrencisine de uygulamalı tarım eğitimi veren belediye, Ekolojik Köy’de bu kez İlk Adım Anaokulundan 65 öğrenciye tarımı öğretti. 

Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen eğitim programı kapsamında miniklere tarım ve çiftçilik eğitimi verildi. Mamak Belediyesinin çocukları tarıma alıştırmak ve organik tarımı öğretmek amacıyla düzenlediği atölye çalışmasına katılan miniklere Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Ziraat mühendisleri tarafından teorik ve pratik bilgiler verildi.

Minik kursiyerler önce Karagöz-Hacivat gösterisi ile arıcılık eğitimi aldı. Ardından sırayla meyve kurutma ve salça yapımını öğrendi. Ata tohumlarını toprakla buluşturan minik ziraatçılar son olarak ekmek atölyesinde kolları sıvadı, Mamak’ın coğrafi işaretli ekşi mayalı meşhur ekmeğini yoğurup pişirdi, ardından afiyetle yedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.