Mamak Belediyesinden Musiki Muallim Mektebi hakkında açıklama

Mamak Belediyesi, Musiki Muallim Mektebi’nin düğün salonu olarak kullanıldığı ve yapıya zarar verildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Mamak Belediyesinden Musiki Muallim Mektebi hakkında açıklama
Yayınlama: 06.08.2024
0
A+
A-

Mamak Belediyesi, Musiki Muallim Mektebi'nin düğün salonu olarak kullanıldığı ve yapıya zarar verildiği iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Cumhuriyet Tarihi’nin ilk kültür ve sanat durağı olan Musiki Muallim Mektebi’nde tarihi yapının aslına zarar verecek bir yapının yapılması söz konusu dahi değildir. Mektebin iç avlusunda bulunan havuz alanı ise, kültürel söyleşiler, tiyatro oyunlarının perde arası dinlenme alanı, edebiyat toplantıları ve merkez bünyesinde düzenlenen nikah törenlerinin ardından fotoğraf çekimleri için yeniden düzenlenmektedir. Yürütülen çalışmalar bu kapsamda olup, basit tadilat izinleriyle tarihi yapıya zarar vermeden ve yapı kullanım amaçlarını değiştirmeden devam ettirilmektedir. Bu çalışmalar, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulları ile koordinasyon içerisinde yürütülmekte olup, kurul kararları doğrultusunda şekillendirilmektedir. Tarafımıza müfettiş görevlendirilmesi asılsızdır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.