Malezya yüzlerce kaplumbağayı ”Ninja Kaplumbağa Çetesi”nden kurtardı

Stockholm, 4 Temmuz (Hibya) – Bir yaban yaşam yetkilisi 4 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Malezyalı yetkililerin Güneydoğu Asya’da satılmak üzere yüzlerce kaçak kaplumbağayı kurtararak “Ninja Kaplumbağa Çetesi” adı verilen uluslararası bir suç şebekesini çökerttiğini söyledi.

Malezya yüzlerce kaplumbağayı ”Ninja Kaplumbağa Çetesi”nden kurtardı
Yayınlama: 04.07.2024
2
A+
A-

Yaban Hayatı ve Milli Parklar Departmanı Genel Müdürü Abdul Kadir Abu Hashim, 29 Haziran'da polis ve yaban hayatı yetkilileri tarafından düzenlenen bir operasyonda, kazançlı egzotik evcil hayvan ticaretine giden yaklaşık 1 milyon dolar değerinde 400 kaplumbağanın ele geçirildiğini söyledi.

Asya genelinde pek çok kişi kaplumbağaların iyi şans ve refah getirdiğine inanıyor.

“Bu son 10 yıl içinde ele geçirilen en büyük hayvan” diyen Abdul Kadir, sürüngenlerin yerel talep karşılandıktan sonra Tayland ve Endonezya'ya satılacağını söyledi.

Hint yıldız kaplumbağasının ticari ticareti 2019 yılında yasaklanmıştı.

Abdul Kadir, “Malezya'nın Güneydoğu Asya'daki stratejik konumu, ülkeyi bu egzotik türlerin kaçakçılığı için bir merkez haline getiriyor. Kaplumbağalar karayoluyla ya da ticari uçuşlardaki kaçakçılar tarafından bavullar içinde yasadışı yollardan Malezya'ya getiriliyor,” dedi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.