Malatya’da ”Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri” eğitimi düzenlendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 25-31 Mayıs Etik Haftası dolayısıyla belediye personellerine yönelik ”Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri” eğitimi düzenledi.

Malatya’da ”Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri” eğitimi düzenlendi
Yayınlama: 31.05.2024
5
A+
A-

Malatya Büyükşehir Belediyesi, belediyelerdeki hizmet kalitesinin daha da yükseltilmesi noktasında periyodik olarak düzenlediği hizmet içi eğitim programlarına başladı.

Hizmet İçi Eğitim Programının açılış konuşmasını yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Altundağ, “Kamu yararına etik kurallar; mesai mefhumunu gözetmek, vatandaşa karşı hal ve hareketlerimiz, kurumlar arası ilişkiler gibi konuları kapsıyor. Bunları en üst seviyede tuttuğumuz zaman kamu menfaati doğru bir şekilde yönetilmiş olur.” ifadelerini kullandı.

Kamu görevlilerinin vatandaşa karşı bazı sorumluluklarının olduğunu dile getiren Altundağ, “Yerel yönetimler kapsamında kamu menfaati, diğer kurumlara göre biraz daha hassasiyet gerektiriyor. O nedenle biz kamu çalışanları olarak kamu gücünü, kamu menfaatini etkin ve hassas kullanmalıyız.” şeklinde konuştu.

Kamuda tasarruf tedbirlerinin etkin bir şekilde uygulanması gerektiğine de vurgu yapan Altundağ, “Kamu görevlilerinin, kamu yönetimini daha etik halde kullanmasının başka bir yolu da Cumhurbaşkanımızın tasarruf tedbirlerini ilkeli bir şekilde uygulamasıdır. Bu tedbirler ilkeli bir şekilde uyguladığımız zaman kamunun etik davranış ilkelerini uygun hale getirmiş olacağız. Belediyemizde tasarruf tamimi yayınladık. Bu tasarruf tedbirlerini kendimize düstur edinmeliyiz” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.