Malatya’da çölyak hastaları için glütensiz ekmek üretimine devam ediliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Malatya Ekmek ve Gıda Sanayi A.Ş (MEGSAŞ), Orduzu Mahallesi’nde bulunan Yeni Ekmek ve Yemek Fabrikası’nda çölyak hastaları için glütensiz ekmek üretimine devam ediyor.

Malatya’da çölyak hastaları için glütensiz ekmek üretimine devam ediliyor
Yayınlama: 14.01.2024
4
A+
A-

Malatya Büyükşehir Belediyesi, özel beslenme ihtiyacı duyan çölyak hastası vatandaşlar için glütensiz ekmek üretiyor. Büyük bir özveri ve titizlikle üretilen glütensiz ekmekler, özel imalathanede yapılıyor.

Glütensiz ekmek üretiminin aşamalarından ve detaylarından bahseden MEGSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fikret Sarıcı, “Malatyamızda yaklaşık 2 bin çölyak hastamız var. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın bizlere vermiş oldukları desteklerle geçtiğimiz yılın eylül ayından itibaren glütensiz ekmek üretimine başlamıştık. Böylelikle çölyak hastalarımızın taleplerine göre glütensiz ekmek üretimine devam ediyoruz. Ekmek siparişlerini günlük olarak alıyoruz.” dedi.

Sarıcı, Malatya'da 2 büfede glütensiz ekmeklerin satışa sunulduğunu belirterek, “Birisi Fuzuli Caddesi’nin girişindeki büfemizde bir diğeri de büyükşehir belediyemizin hemen yanındaki ekmek büfemizdedir. Glütensiz ekmeklerimiz 400 gramdır. Fabrikamızda glütensiz ekmekler ile normal ekmek üretimleri farklı alanlarda yapılmaktadır. Onun için biz fabrikamızda glütensiz ekmeklerin üretimi için farklı bir yer yaptık.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.