Macron’un Fransa’da seçim çağrısı yapmasıyla Euro son bir ayın en düşük düzeyine geriledi

İstanbul, 10 Haziran (Hibya) – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Avrupa Birliği oylamasında aşırı sağcılar tarafından yenilgiye uğratılmasının ardından şok bir seçim çağrısında bulunmasıyla Pazartesi günü euro düşerken, dolar haftanın ilerleyen günlerinde yapılacak Federal Rezerv toplantısı öncesinde sabit kaldı.

Macron’un Fransa’da seçim çağrısı yapmasıyla Euro son bir ayın en düşük düzeyine geriledi
Yayınlama: 10.06.2024
3
A+
A-

Euro, Asya'daki erken işlemlerde 9 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesi olan 1,0764 dolara geriledi. Yatırımcıların önemli bir seçim yılında Euro bölgesinin ikinci büyük ekonomisinde yenilenen siyasi belirsizliğin etkilerini tartmasıyla son olarak yüzde 0,24 düşüşle 1,0776 dolar oldu.

Avrupa şüphecisi milliyetçiler, Pazar günü yapılan oylamada Avrupa Parlamentosu seçimlerinde en büyük kazanımı elde ederek Macron'u otoritesini yeniden tesis etmek için riskli bir kumar oynamaya sevk etti.

Avrupa Merkez Bankası (Fed) geçen hafta iyi planlanmış bir hamleyle faiz oranlarını düşürdü, ancak enflasyonun hala hedefin üzerinde olduğu göz önüne alındığında para politikasının görünümü hakkında çok az ipucu verdi.

ABD para birimini altı rakibine karşı ölçen dolar endeksi, dünyanın en büyük ekonomisinin Mayıs ayında beklenenden çok daha fazla istihdam yarattığını gösteren verilerin ardından Cuma günü yüzde 0,8 yükseldikten sonra 30 Mayıs'tan bu yana en yüksek olan 105,09 düzeyindeydi.

Fed'in bu haftaki politika toplantısında herhangi bir değişiklik yapması beklenmiyor ancak odak noktası Fed Başkanı Jerome Powell'ın yorumları ve politika yapıcıların ekonomik projeksiyonlarındaki değişiklikler olacak. ABD enflasyon verileri de Çarşamba günü açıklanacak.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.