Lüks otellerin temmuz fiyatları 2019’a kıyasla yüzde 85 daha pahalı

Küresel çapta hissedilen enflasyon, yaz tatili planlarına da yansıdı. Seyahat Beklentileri 2024 raporu, 2 kişiden birinin yaşadığından daha ucuz ülkelerde tatil yapmak istediğini ortaya koydu.

Lüks otellerin temmuz fiyatları 2019’a kıyasla yüzde 85 daha pahalı
Yayınlama: 29.05.2024
1
A+
A-

Yaz sezonunun yaklaşmasıyla Türkiye’nin turizm bölgelerinde de hareketlilik sinyalleri görülmeye başlandı. Öte yandan küresel enflasyon, dünya çapında, farklı ülkelere seyahat etmek isteyen turistlerin tatil planlarını ve seyahat tercihlerini etkiledi. Küresel çapta 27 bin katılımcıyla gerçekleştirilen Seyahat Beklentileri 2024 araştırması, 2 kişiden birinin (yüzde 52), yaşadıkları ülkelerden daha ucuz ülkelerde, yaşama maliyetlerinin düşük olduğu destinasyonlarda tatil yapmak istediğini ortaya çıkardı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan turizm odaklı premium ajans IQUEEM’in Kurucusu Berkun Meral, “2024'ün en önemli gündemlerinden biri olan yaşama maliyeti artışları, kur farkı veya diğer sebeplerle yaşamanın daha ucuz olduğu ülkeleri ve iyi deneyimleri hesaplı fiyatlarla sunan tesisleri ön plana çıkarıyor. Bu arayışı değerlendirmek isteyen turizmciler için önemli fırsatlar var” dedi.

Yaşama maliyetleri 5 kişiden üçünün seyahat planlarını kısıtlıyor

33 ülkeden 27 binden fazla turistin katıldığı araştırmada, katılımcıların yüzde 62’si artan yaşam maliyetlerinin seyahat planlamalarını etkilediğini söyledi. Enflasyonun 2023 ve 2024’te küresel bir sorun olduğuna dikkat çeken Berkun Meral, “Enflasyon, son tüketicinin geleceği planlarken daha temkinli davranmasını ve keyfi taleplerinden ödün vermesini beraberinde getirdi. Yine de yaz tatilleri, özellikle masa başı çalışan kesim için önemli kaçış noktaları olmayı sürdürüyor. Doğru iletişim kanalı bulunduğunda, tatilde masraftan kaçınmayan tüketicilere erişmek ve yaşam maliyetlerinin turizm gelirlerine etkisini en aza indirmek mümkün. Bu etkileşimi kurmanın yolu ise online görünürlükten ve turizm sektörü için dijital pazarlamadan geçiyor” diye konuştu. 

Avrupa’daki lüks oteller 2019’a kıyasla yüzde 70 daha pahalı 

Enflasyonun ve artan yaşam maliyetlerinin etkisinin lüks turizmde dahi hissedildiğine dikkat çeken Berkun Meral, “Seyahat şirketi Virtuoso'ya göre Avrupa’daki lüks otel fiyatları bu yıl zirve seviyelere ulaştı. Ortalama geceleme fiyatları 2019’a kıyasla yüzde 70 arttı. Rezervasyonların yoğunlaştığı temmuz ayında ise bu artışlar yüzde 85’leri bulabiliyor. Buna rağmen dünyanın dört bir yanında lüks seyahate önem veren ve seyahat deneyiminden ödün vermeyen bir kitle de var. Türkiye, Avrupa’daki fiyat artışlarının 2019’a kıyasla yüzde 70’i bulduğu bu ortamda euro veya dolar harcayan, aynı zamanda tatil tercihini yaşama maliyetlerinin daha düşük olduğu ülkelerden yapmak isteyen turistler için ideal destinasyonlardan birine dönüşüyor. 15 yıldır Türkiye’nin en büyük ve küresel çapta tanınan otellerinin dijital pazarlama süreçlerine katkıda bulunan ve premium deneyimleri dijitalde de premium içeriklerle yansıtan IQUEEM olarak biz de tam olarak bu noktada devreye giriyoruz” dedi.

“2 kişiden biri deneyim odaklı teklifleri kabul ediyor”  

Yaşam maliyetleri tatil planlarında bütçe kesintilerini beraberinde getirse de 2 tüketiciden birinin konaklama veya seyahat deneyimlerini genel anlamda iyileştiren teklifleri reddetmediğine dikkat çeken IQUEEM Kurucusu Berkun Meral, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: 

“Bu trend de doğruluyor ki doğru teklifler, doğru kelime ve deneyimlerle, doğru zamanlarda kullanıcının karşısına çıktığında, satışa dönüşmesi fazlasıyla olası. Kaliteli hizmet, gerçek ve premium deneyimler, küresel çapta turistlerin tatil tercihlerini ve destinasyon seçimlerini etkileyen başlıca öğelerden biri. Dijital pazarlamanın hem analitik boyutunda hem de kreatif boyutunda 15 yılı aşkın deneyimiyle öne çıkan IQUEEM, kullanıcıların otellere ilk temas noktası olan Google, VK, Yandex gibi platformların Türkiye'deki turizm odaklı yakın partnerlerinden biri olarak doğru bütçe kullanımı, doğru içerik ve doğru hedeflemeyle online dönüşüm oranlarını yüzde 225 artırdığımız global başarı hikayelerimiz var. Google, mail.ru ve myTarget başta olmak üzere tüm platformlarda global başarı hikayesi yayımlayan turizm odaklı tek ajansız. IQUEEM olarak sunduğumuz hizmetlerle, yaz sezonu performansı hakkında endişe duyan otel sahiplerinin kaygılarını ortadan kaldırmak için hızlı, yenilikçi ve akıllı çözümler sunuyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.