Lufthansa biletlere yüksek ”çevre ücreti” ekleyecek

Stockholm, 30 Haziran (Hibya) – Almanya’nın amiral gemisi havayolu şirketi Lufthansa, daha pahalı sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) kullanımına ilişkin yeni AB kurallarına uymanın maliyetini dengelemek amacıyla uçak biletleri için 72 €’ya kadar ek ücret uygulayacağını duyurdu.

Lufthansa biletlere yüksek ”çevre ücreti” ekleyecek
Yayınlama: 30.06.2024
3
A+
A-

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu vergi 26 Haziran'a kadar kesilen tüm biletlerde ve 1 Ocak 2025'ten itibaren başlayan kalkışlarda uygulanacak.

Lufthansa, ek ücretin AB'nin 27 üye ülkesinin yanı sıra İngiltere, Norveç ve İsviçre'den kalkan uçuşlara uygulanacağını söyledi. Lufthansa, Eurowings, Swiss ve Edelweiss Air ve Austrian Airlines gibi havayollarının sahibi olan Lufthansa Group tarafından satılan veya işletilen tüm uçuşlar ücrete tabi olacak.

Lufthansa'dan yapılan açıklamada, “Ek ücret, yasal çevre gereklilikleri nedeniyle giderek artan ek maliyetlerin bir kısmını karşılamayı amaçlamaktadır” denildi.

Yeni AB düzenlemeleri, yakıt tedarikçilerinin AB havalimanlarındaki yakıtın yüzde 2'sinin 2025 yılına kadar SAF olmasını, bu oranın 2030 yılına kadar yüzde 6'ya ve 2050 yılına kadar yüzde 70'e çıkmasını zorunlu kılıyor.

Ancak uzmanlar, uçuşları daha az kirletici hale getirmeyi amaçlayan önlemlerin müşterilere daha yüksek maliyetler yansıtılmasına neden olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.