Li Qiang’dan Çin-Japonya-Güney Kore iş birliğine vurgu

Çin Başbakanı Li Qiang, bugün Güney Kore’nin başkenti Seul’de  Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ve Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida ile birlikte, 9. Çin-Japonya-Güney Kore Liderler Toplantısı’na katıldı.

Li Qiang’dan Çin-Japonya-Güney Kore iş birliğine vurgu
Yayınlama: 27.05.2024
0
A+
A-

Çin Başbakanı Li Qiang, bugün Güney Kore’nin başkenti Seul’de  Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ve Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida ile birlikte, 9. Çin-Japonya-Güney Kore Liderler Toplantısı'na katıldı.

Li Qiang toplantıda yaptığı konuşmada, yeni bir başlangıç noktasında Çin, Japonya ve Güney Kore’nin işbirliğinde ısrar etmeleri, dışa açık ve kapsayıcı olmaları, bölgenin refahı ve istikrarına daha büyük katkı sağlamaları gerektiğini belirtti.

Li Qiang, üç ülke arasındaki iş birliğinin derinleştirilmesi için beş maddelik öneride bulundu. Buna göre, işbirliği kapsamlı şekilde yeniden başlatılmalı, ticaret ve ekonomide kapsamlı bağlantı güçlendirilip, üç ülke arasında serbest ticaret sözleşmesine ilişkin görüşmeler mümkün olduğu kadar erken tamamlanmalı, bilim ve inovasyon iş birliği güçlendirilmeli, kültürel değişim derinleştirilmeli ve sürdürülebilir kalkınma hızlandırılmalı.

Li Qiang toplantıda, üç ülkenin Kore Yarımadası’nda gerginliğin yumuşatılmasında yapıcı rol oynamaları gerektiğini kaydetti.

Toplantı bitiminde Çin-Japonya-Güney Kore Liderler Toplantısı Ortak Deklarasyonu de dahil bir dizi belge yayımlandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.