Lexus tam elektrikli RZ 450e’yi Türkiye’de satışa sundu

Premium otomobil üreticisi Lexus, tamamen yeni elektrikli D/E-SUV modeli RZ 450e’yi Türkiye’de satışa sundu. Markanın baştan aşağıya elektrikli olarak tasarlanan ilk aracı olan RZ 450e, Exclusive donanım seviyesi ve 3 milyon 950 bin TL fiyatla elektrikli premium dünyasında yerini aldı.

Lexus tam elektrikli RZ 450e’yi Türkiye’de satışa sundu
Yayınlama: 30.05.2024
0
A+
A-

Lexus elektrikli araçlar için özel olarak geliştirilen platformun getirdiği tüm avantajlardan yararlanarak etkileyici bir SUV ortaya çıkardı. Lexus Sürüş İmzası, RZ modelinde elektrikli araç platformlarına taşındı ve markanın eşsiz sürüş deneyimi, yüksek performans ve kaliteyle bir araya getirildi.

Lexus RZ, Türkiye’de özel olarak Salih Bademci ile gerçekleştirilen reklam filmiyle lanse edildi. Lansman filminde RZ ile başrolde yer alan Salih Bademci araç ile olan uyumunu kusursuz bir şekilde yansıttı. Arka arkaya yer aldığı projelerle adından sıkça söz ettiren ve Türkiye'nin en yetenekli aktörlerinden biri olan Salih Bademci'nin lansman filmi de kendisinin RZ ile olan uyumu üzerine kurgulandı. Geniş bir oyunculuk yelpazesine sahip olan Salih Bademci aynı zamanda lansman filmini de kendi seslendirdi. Lexus RZ modelinin akıcı hatları, detaylı bir şekilde yansıtılırken Lexus’un yeni elektriklisi, fütüristik ve heyecan verici karelerle tanıtıldı.

Lexus tam elektrikli RZ 450e’yi Türkiye’de satışa sundu

Lexus’un yüzde 100 elektrikli modeli RZ, markanın elektrifikasyon deneyiminden yararlanarak markanın sıra dışı verimliliğini ve performansını yansıtıyor. RZ 450e 71.4 kW çıkışa sahip bir lityum iyon batarya ile donatıldı. Kabinin altında platformun bir parçası olarak konumlandırılan batarya, aracın ağırlık merkezinin de aşağıya çekilmesini sağlıyor. Lexus’un batarya yönetim teknolojilerindeki büyük deneyimi sayesinde RZ’nin bataryası, 10 yıllık kullanımın ardından dahi kapasitesinin yüzde 90’ından fazlasını koruyabiliyor.

Lexus RZ 450e, tek şarjla ortalama 400 kilometrelik bir sürüş menzili sunarken DC hızlı şarj sistemi ile yüzde 80 kapasiteye kadar yaklaşık 30 dakikada şarj edilebiliyor. Optimize edilmiş araç ağırlığı, batarya gücü ve performans gibi temel faktörlere odaklanılması sayesinde RZ’nin 100 kilometrede 16.8 kWh enerji tüketimi elde edilmesi sağlanıyor.

Lexus tam elektrikli RZ 450e’yi Türkiye’de satışa sundu

Lexus, tam elektrikli modelinde de heyecan verici ve sezgisel bir sürüş deneyiminden ödün vermedi. RZ’nin elektrik motorları önde 150 kW ve arkada 80 kW olmak üzere kombine şekilde 230 kW (313 HP) güç üretiyor. Ön ve arkaya konumlandırılan motorlarla birlikte DIRECT4 Akıllı Dört Çeker Sistemi’ne sahip RZ, dört tekerlek arasında güç dağılımını otomatik olarak kesintisiz bir şekilde gerçekleştiriyor.

Lexus’a ait özel bir teknoloji olan DIRECT4 sistemi, herhangi bir mekanik sistemden daha hızlı çalışarak milisaniyeler içerisinde önden arkaya tork dengesini en ideal şekilde ayarlıyor. Yüksek performansa sahip RZ 450e, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 5.3 saniyede gerçekleştirebiliyor.

RZ’de Omotenashi misafirperverlik felsefesinin altını çizen bir diğer teknoloji, önde sürücü ve yolcunun diz seviyesinde yer alan radyan ısıtıcılar oldu. Isıtmalı koltuklara ve ısıtmalı direksiyona ek olarak, bacakları sıcak bir battaniye gibi sararak kabinin daha çabuk ısınmasına katkı sağlıyor. Ayrıca panoramik tavan gibi enerji tasarrufuyla klimadaki yükü azaltarak sürüş menzilini artırıyor.

Lexus tam elektrikli RZ 450e’yi Türkiye’de satışa sundu


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.