Leapmotor International, elektrikli modelleri Avrupa’ya doğru yola çıktı

Leapmotor ile dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis arasında kurulan Leapmotor International, elektrikli modelleri C10 ve T03’ü Avrupa’ya doğru yola çıkardı.

Leapmotor International, elektrikli modelleri Avrupa’ya doğru yola çıktı
Yayınlama: 02.08.2024
2
A+
A-

Leapmotor ile dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis arasında kurulan, Stellantis’in yüzde 51/49 liderliğindeki Leapmotor International, iddialı modellerini Avrupa yollarına çıkarmaya başlıyor.

Bu kapsamda şirket, bu ay Çin'in Şangay kentinden Avrupa limanlarına C10 SUV ve T03 otomobil olmak üzere ilk Leapmotor elektrikli modellerini sevk etti. Bu ilk sevkiyat ortaklık adına önemli bir kilometre taşı oluştururken, aynı zamanda ortaklığın Avrupa elektrikli araç pazarına hızlı bir şekilde sürdürülebilir mobilite ve yenilikçi çözümler sağlama konusundaki ortak taahhüdünü ortaya koyuyor.

Leapmotor’un C10 ve T03 modelleri, üstün performans, verimlilik ve menzil gibi ileri elektrikli araç teknolojileri ile donatılmış durumda. Leapmotor, Haziran 2024'te Çin'in en büyük dördüncü yeni enerji otomobil (NEV) girişimi oldu. Konu hakkında değerlendirme yapan Stellantis CEO'su Carlos Tavares, “Leapmotor C10 ve T03 modellerinin bu ay Avrupa'ya sevkiyatı, Stellantis ve Leapmotor arasındaki ortaklığın dönüm noktası.” dedi.

Leapmotor International, elektrikli modelleri Avrupa’ya doğru yola çıktı

Leapmotor’un, ilk satış anından itibaren temmuz ayının ilk yarısına kadar geçen sürede Çin’de toplam 400 bin adedin üzerinde elektrikli araç satışına imza attığını ifade eden Leapmotor Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Zhu Jiangming ise, şunları söyledi:

“Çin, dünyanın en büyük ve en rekabetçi elektrikli araç pazarı ve ürünlerimiz yerel müşterilerin beğenisini kazanarak niteliklerini kanıtladı. C10 ve T03 modelleri en başından küresel müşterilerin yüksek kalite standartlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Ayrıca Stellantis ile Leapmotor arasındaki iş birliğinin her iki şirket için de önemli bir büyüme sağlayacağından eminiz.”

Leapmotor C10, Leapmotor'un küresel tasarım ve güvenlik standartlarına göre ürettiği ilk küresel ürün. C10, Leapmotor'un kendi geliştirdiği LEAP 3 teknoloji mimarisine dayanıyor. Bu mimari, merkezi entegre elektronik ve elektrik mimarisi olarak hücreden şasiye (CTC) teknolojisini ve akıllı kokpit özelliği gibi endüstri lideri akıllı elektrik teknolojilerini içeriyor.

Leapmotor International, elektrikli modelleri Avrupa’ya doğru yola çıktı


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.