Lazzarini: Uluslararası insancıl hukuku gözardı edenler hesap vermelidir

New York, 22 Temmuz (Hibya) – Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, UNRWA ekiplerinin Gazze’de saldırıya uğrayan yerleşkeyi ziyaret ettiğini açıkladı.

Lazzarini: Uluslararası insancıl hukuku gözardı edenler hesap vermelidir
Yayınlama: 22.07.2024
0
A+
A-

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, UNRWA ekiplerinin Gazze'de saldırıya uğrayan yerleşkeyi ziyaret ettiğini belirterek “Burası, merkezi ofislerimize ve bölgedeki en büyük Birleşmiş Milletler (BM) yerleşkelerinden birine ev sahipliği yapıyordu. Kendim de birçok kez orada bulunmuş biri olarak, tanımak son derece zor. Bu, savaşta yıkılan yüzlerce BM binasından biri” dedi.

Bu saldırıların taş ve kayaların ötesinde, Birleşmiş Milletler'in temsil ettiği şeylere, ahlaki değerlere ve insani ilkelere yönelik korkunç bir saldırı olduğunu vurgulayan Lazzarini, şunları söyledi:

“Bu yıkıma kimin neden olduğu da dahil olmak üzere gerçekleri bulmak şarttır. Filistin İslami Harekatı dahil ister Filistinli silahlı gruplar ister de İsrail Kuvvetleri olsun, bu açıkça uluslararası insancıl hukuku göz ardı edenlerden sorumlu olanlar hesap vermelidir.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.